Cronica CNIR Viteza Et. V-VI & CE BMU Et.VI-VII – MotorPark 15-17.06.2018

C43A7255 eee logo 126Clubul MRM Bucuresti a organizat in acest weekend doua etape nationale si europeane de viteza pe circuitul de la Adancata. Intre 15 si 17 iunie 2018, au avut loc pe circuitul MotorPark etapele V si VI din Campionatul National si etapele VI si VII din Campionatul European BMU.

Vremea a fost foarte buna pe parcursul celor trei zile in ciuda prognozei meteo, ceea ce a favorizat evolutia buna a sporivilor inscrisi (75), si doborarea recordului pe turul de circuit de catre Robert Muresan (Ducati – 1.38.955) .

Au concurat clasele:  Juniori I, 85cc, 125SP, Moto3, 300cc, SSP, SBK, Formula 600, Formula 1000, MotoClassic 250 si 1000.

Sambata - CNIR de Viteză Et V și Campionatul European BMU  Et. VI – MotorPark 16.06.2018

C43A7739 gggLa clasa Superbike bulgarul Angel Karanyotov  caștiga etapa europeana, urmat de Robert Mureșan de la CSM București, care câștigă etapa națională. Cursa de duminică se anunța astfel foarte disputată, mai ales dacă consideram că actualul lider al clasamentului european, Martin Choy, a terminat în spatele lui Robi, pe 3. Tot de la CSM București, pe locul 2 național și 4 european termină Bogdan Vrăjitoru. Acesta este urmat de Guță Cristian de la Steaua București.

Etapa națională de Supersport a fost câștigată de Ionel Pascotă de la clubul Pascotă I.I. Timișoara. Pe locul doi în campionatul național termină Adrian Petrovici de la Constanta MRT iar pe trei Dan Măinescu de la CSM București.

La Clasa F1000 câștigator in clasamentul european si national a fost Alexandru Szekely de la CS Dumbrăvița. Pe locul doi național și trei european încheie Adrian Rus de la CSM Bucuresti, urmatorul român fiind Victor Chiriță de la Go Racing Bucuresti.

De la extaz la agonie la  clasa F600. După ce Vlad Neaga de la VN Motorsport se afla la conducere, acesta ratează un viraj spre finalul cursei. Reușește însă să revină în cursă și termină pe locul 4 in clasamentul european, fiind insa primul din clasamentul national. Pe doi in clasamentul national termină Dumitru Robertino de la CSM București, iar pe trei Giorgio Versaci de la MRM Bucuresti.

In ambele etape nationale si europene, Babescu Daniel de la Taifun Racing Timisoara se impune la 85cc iar Szasz Oliver de la Steaua Bucuresti la clasa Juniori. Tot de la Steaua, Pop Denis câștigă ambele etape ale clasei Moto3. La clasa 125 SP câștigă în ambele zile Hristijan Buzalkovski  urmat de Răzvan Mateș de la Steaua București. La clasa 300cc locurile 1 si 2 au fost o lupta intre turcii Bahattin Sofuoglu si Kadir Erbay, aceștia împărțindu-și victoriile în cele două etape.

La MotoClassic clasa Open se impune în ambele etape Rusu Ovidiu Adrian de la Lupo Racing, clasa MX250 fiind caștigată de sârbul Marsanovic Stevan.

C43A7430 gggDuminică – Campionatul Național  Individual al României de Viteză Et VI și Campionatul European BMU  Et. VII – MotorPark 17.06.2018

La clasa Superbike, Robert Mureșan câștigă destul de autoritar înfruntarea cu cei doi bulgari, Angel Karanyotov și Martin Choy, și astfel se impune atât în etapa europeană cât și cea națională. Doar 4 puncte îl mai despart acum pe acesta de locul 1 european in clasamentul general BMU.

La clasa Supersport Ionel Pascotă termină pe locul 3 european și întâi național după ce a acuzat tot weekendul probleme la motocicletă, mecanicii săi lucrând la ea întreaga noapte de sâmbătă spre duminică.

La clasa F600 Vlad Neaga de la VN Motorsport termină pe locul doi după un final de infarct, în care a reușit o depășire spectaculoasă în ultimul viraj. Diferența între locul 2 și locul 4 a fost de sub 0,05 secunde. Alexandru Szekely de la CS Dumbrăvița câștigă fără probleme cursa clasei F1000.

Mulțumim partenerului nostru Țiriac Auto – care a fost alături de sportivi pe grila de start cu un Safety Car Ford.

C43A7064 eee logoRezultatele complete ale CNIR Viteza Et V-VI – MotorPark 16-17.06.2018, Et. V – sunt disponibile pe fiecare clasa in parte aici:

Superbike

Supersport

F1000

F600

Moto Classic

Juniori I & 85cc

125 SP & 300 & Moto3

Clasamentul General al Campionatului European BMU Road Racing dupa 7 etape este disponibil aici.

Clasamentul General al CNIR Viteza dupa 6 etape etape este disponibil aici.

Următoarele două etape naționale și europene BMU sunt programate pe circuitul de la Serres, Grecia între 7 și 8 iulie 2018. Având în vedere diferența de doar 4 puncte între locurile 1 și 2 în clasamentul general european BMU la clasa Superbike si de 3 puncte la clasa Supersport, este deja clar că vom avea curse foarte disputate în Grecia. Vă așteptăm!