Cronica CR Hard Enduro Targu Neamt – Pipirig 07-08.09.2019

3 C43A1657 bbbCampionatul Regional de Hard Enduro al zonei de Est a avut programata la sfarsitul saptamanii trecute competitia Hard Enduro Targu Neamt. Organizator a fost Clubul Hard Enduro Maramures in parteneriat cu Enduro Team Targu Neamt, Master Bike Cluj si Primaria Comunei Pipirig.

Au concurat clasele: PRO, Veterani, Expert, Hobby si Fete.

3 C43A3227 cccZiua de sambata a fost dedicata inscrierilor si Prologului. Clubul local Enduro Team Targu Neamt a avut initiativa organizarii in aceeasi zi si in acelasi loc si a unui concurs de tăiat lemne cu fierăstrăul mecanic si astfel numarul spectatorilor prezenti a fost cu atat mai mare. Mai mult, organizatorii au invitat sportivii si spectatorii in fiecare seara la o petrecere în care au fost servite preparate culinare tradiționale locale la ceaun și la proțap. Prologul a avut o secțiune tehnică construită artificial, urmat de o urcare foarte abruptă și un traseu forestier de aproximativ 15 km. Rezultatele complete ale Prologului sunt disponibile aici.

1 C43A3035 cccDuminică, startul s-a dat la ora 09:00, traseul avand aproximativ 50 de km si fiind foarte variat. Clubul Enduro Team Targu Neamt a pregatit un traseu foarte bine marcat, cu cel mai spectaculos punct in fosta carieră de piatra din Pipirig. Castigator in ambele zile a fost sportivului anului din România, Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj. De la același club se impun: la clasa Veterani, Stroisteanu Bart si la Experti, Barladeanu David Marian. Clasa Hobby este castigata de la sportivul Frunza Tudor de la clubul Hard Enduro Maramures. Cea mai buna fata este Biru Hanna Bianca.

Felicitam organizatorii de la Targu Neamt pentru toate eforturile depuse, astfel încât în acest an Hard Enduro Targu Neamt să fie etapa regională din calendarul competițional oficial al FRM!

Clasamentul complet al CR Hard Enduro Targu Neamt este disponibil aici.

Foto: Marius Dincă & Antónia Kamilla Gáspár