Cronica Cupei „Arena Sitorman” – CR Endurocross (Est) – Constanta 17.10.2021

001 C43A1713Cluburile Hard Enduro Dobrogea si X-Cape Bacau au organizat duminica Cupa „Arena Sitorman” la Endurocross. Concursul a contat in Campionatul Regional de Endurocross al Zonei de Est si s-a desfasurat in Cariera Sitorman din localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta.

Au concurat clasele: MOTO: A, B, C  și Veterani; QUAD-A; ATV-A și C.

001 IMG_3450Sezonul competitional 2021 este unul special prin acesta Cupă dobrogeană și ne-a adus astfel mai multe motive de bucurie. A fost primul concurs desfășurat în această zonă și mai ales într-o locație cu adevărat inedită: cea mai mare carieră de calcar din țară. Cupa Arena Sitorman a avut astfel premisele faste ale unei locații unice care a adus un plus de valoare acestei discipline și o 001 IMG_3239promisiune pentru viitoare etape naționale de Endurocross ce se pot desfășura aici. Clubul Hard Enduro Dobrogea alături de clubul X-Cape Bacau si Primăria Mihail Kogălniceanu au organizat foarte bine această competiție, traseul fiind unul bine marcat, iar atmosfera una cu adevărat prietenească.

03 C43A3212Paul Bulai a avut pentru sportivi câteva suprize, astfel înscrierile s-au desfășurat în interiorul Cherhanalei Ovidiu de pe malul lacului Siutghiol, cu muzică live și preparate din pește. Startul claselor Moto a avut o procedura unică și foarte apreciată de public, sportivii așteptând comanda cu spatele către motociclete într-o poziție specifică mai degrabă atletismului.

La clasa Moto reușește să se impună Viorel Costin, la ghidonul unei motociclete Sherco (clubul Master Bike Cluj). Cel mai bun Veteran al claselor Moto a fost Schiopu Iulian Lucian (Master Bike Cluj). Clasa Expert este câștigată de Costin Claudiu Andrei (Master Bike Cluj), iar la Hobby se impune Minculescu Cosmin Ionut (ACS Odobești).

02 C43A3452Cel mai bun sportiv de la clasa ATV-A este Spînu Antonio (ACS Odobești), iar la Quad A am avut o victorie muncită pentru coechipierul său: Tudor Alexandru Madalin.

Clasa ATV-C a avut cei mai mulți sportivi pe patru roți și este câștigată, la prima sa participare, de către Marius Ureche.

Rezultatele complete ale Cupei Sitorman 2021 pot fi consultate aici.

Ultima etapă la disciplina Endurocross este programată să se desfășoare pe 13 noiembrie la Poiana Mărului.