Cronica Cupei Călărași – CNIR Rally Raid Et.II – 23-25.04.2021

cover pngCampionatul National de Rally Raid a avut in acest an o premiera, respectiv organizarea pentru prima data a unui concurs in zona judetului Calarasi. Clubul sportivi MRM Bucuresti in parteneriat cu clubul BAJA500 Motorsport si cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, Instituției Prefectului Călărași și Primăriei Municipiului Călărași au organizat intre 23 si 25 aprilie 2021 etapa a II-a nationala de Rally Raid: Cupa Calarasi.

Au concurat clasele: Moto PRO (cu peste si sub 450cc), si ATV (Hobby si Discovery).

afisSecretariatul General al competitiei a fost pe platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, pe aceasta cale multumind autoritatilor locale pentru frumoasa lor implicare si clubului BAJA500 Motorsport pentru buna pregatire a evenimentului. A existat un interes crescut pentru acest eveniment, organizatorii luand decizia inchiderii listelor de inscriere in momentul in care mai existau echipaje dornice sa ia startul (aceasta pentru ca etapa sa se desfasoare in cele mai bune conditii).

Capusan Gabi de la clubul Master Bike Cluj se impune autoritar la clasa Moto +450cc, cu peste o ora in fata concurentului clasat pe locul doi, Silviu Gherga (Vectra Racing). Iorga Andrei (Gerula Racing), incheie cursa pe locul trei.

La clasa Moto -450cc castigator este din nou Ionut Florea de la clubul Gerula Racing. Ganea Valentin (Jitsu Zarnesti), ajunge pe doi iar italianul Federico Contatore pe trei.

Clasa ATV este adjudecata de Radu Paraschiv (Lion Racing Team), urmat de coechipierul sau Vasile Necsoiu si de sportivul de la ATH Racing Floresti, Turak Levente.

Rezultatele complete ale Cupei Călărași – CNIR Rally Raid Et.II sunt disponibile aici.

Etapa a III-a nationala este programata intre 9 si 11 iulie 2021 la Buzau in organizarea clubului BAJA500 Motorsport.