Cronica Endurocross – Etapa I – 17.04.2021 – Cristioru de Jos

001 C43A8808 micStartul Campionatului National de Endurocross al Romaniei 2021 a fost dat de clubul Lion Racing Team Sebis. Etapa inaugurala a avut loc sambata 17 aprilie intr-o noua locatie, localitatea Cristioru de Jos din judetul Bihor.

Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C; QUAD-A și C; ATV-A și C și VET.

Am avut parte de o cursă frumoasă, cu foarte mulți concurenți înscriși atât la clasa Moto cât și ATV și Quad. În total, 112 sportivi au luat startul într-o zonă superbă din județul Bihor, un traseu pentru care organizatorii merită felicitați, iar autoritățile locale apreciate pentru tot sprijinul oferit.

001 C43A0454 micRogojan Emanuel de la clubul Master Bike Cluj domină autoritar clasa Moto A și încheie cursa cu cinci minute în fața lui Boțoacă Andrei de la CSU Știința București. Locul trei de la clasa profesioniștilor merge la Sorin George Dumitru de la Jitsu Zărnești.

001 C43A8779 micCel mai bun Veteran este Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), iar cel mai bun Expert, Anghel Alexandru de la clubul ACS Tourmont. Cea mai populată clasă, clasa C, este câștigată de Cosmin Florin Buboi (Black Riders Sibiu), care se impune în fața altor 27 de spotivi.

Crăete Mădălin (Quad Club Timișoara), se impune la clasa ATV A, urmat de campionul național en-titre la această clasă, Bistrian Claudiu Cosmin (ATH Racing Florești). Podiumul este completat, pentru prima dată la această clasă, de Maestru al Sportului Sebastian Bodea de la Quad Club Timișoara. Clasa C este câștigată de Brăzdău Alin Florin de la clubul Lion Racing Team Sebiș. Cel mai bun Veteran de la clasa ATV este Szejke Vilmos Zsolt de la clubul organizator, Lion Racing Team Sebiș.

0001 C43A0008 micClasa Quad A este dominată copios de campionul en-titre Csaba Lorincz de la clubul Ditriders Ditrău. Locul doi este câștigat de Burjan Zoltan (Haita Deva), acesta fiind urmat pe podium de Iacob Marco (Quad Club Timișoara). De la același club, se impune la clasa Quad C, Tcaciuc Gabriel Daniel.

Etapa a II-a națională de Endurocross va fi organizată tot de clubul Lion Racing Team și se va desfășura duminică, 16 mai 2021 în localitatea Sebiș.

Pagina de Facebook a organizatorului poate fi consultată aici.

Rezultatele finale ale CNIR Endurocross Et.I – 17.04.2021 pot fi consultate aici.