Cronica Endurocross – Prima Etapa – Sebiș – 11.05.2019

C43A1992Campionatul National de Endurocross a debutat la Sebis la sfarsitul saptamanii trecute. Clubul Lion Racing Team a organizat sambata, 11 mai 2019 prima etapa din calendarul competițional al acestui an. Această etapă a fost una inedită din punct de vedere al dificultății traseului și modalității de cronometraj așa cum a fost propus și votat în Adunarea Generală a FRM. Clubul Lion a dorit astfel pentru aceasta disciplină un plus de dificultate și a amenajat un traseu de Extrem Crosscountry, traseu care a pus cu adevărat la încercare cei 84 de sportivi care au luat startul.

C43A2804Au concurat clasele: A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C.

Vremea a fost foarte bună în ziua competiției, dar traseul a fost unul cu adevărat extrem datorită ploilor din ultimele zile dinainte de începerea cursei.

Rogojan Emanuel de la clubul Master Bike Cluj se impune la clasa regină, iar Căraba Florin Marius de la același club la Veterani.

C43A1796Urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei Expert Barbos Gavril Darius de la clubul Hard Enduro Maramureș. La clasa C (Hobby), câștigător este Lukacs Zsolt de la Ort Racing Ojdula.

Bodea Sebastian (Quad Club Timișoara), se impune destul de autoritar la clasa  Quad Pro, iar Iacob Denis (Lion Racing Team), la Hobby.

C43A3239La ATV Pro ajunge primul Lungu Radu Mihai de la clubul ATH Racing Florești, iar la Hobby Condre Nicolae Dănuț (Lion Racing Team).

Clasamentul complet al CNIR Endurocross Et.I este disponibil aici.

Fotografii de la această etapă sunt disponibile aici.

Cea de a doua etapă va avea loc  pe 25 mai 2019 și va fi organizată tot de Clubul Lion Racing Team. Locația acestei etape va fi însă localitatea Secaș Brazii.

Vă așteptăm!