Cronica etapelor 3 și 4 din CNIR Viteza + CE BMU – Motorpark 21-23.04.2017

IMG_8787-PanoPrimele etape din Romania ale Campionatului National Individual Viteza (CNIRv) din acest an s-au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul Motorpark Romania. Moto-clubul MRM Bucuresti a organizat cu succes etapele 3 si 4 din cele 10 programate pentru acest sezon, dupa debutul furtunos de acum doua saptamani de la Serres (Grecia). La fel ca la precedentele doua etape, competitia s-a desfasurat in acelasi timp cu Campionatul European BMU de Viteza.

Ziua de antrenamente de vineri a început sub auspiciile vremii usor capricioase, astfel încât în prima parte a zilei s-a pus accent pe înscrieri și inspecții tehnice ale motocicletelor și pregătirea circuitului. A urmat un scurt briefing al oficialilor cu piloții și spre satisfacția tuturor pista a început să se usuce după o noapte rece cu precipitații mixte, rezultand o zi foarte buna de antrenamente pentru toti pilotii ce s-au decis sa se urce in sa.

Sâmbătă 22.04.2017, ziua etapei a III-a atat din calendarul Campionatului Național de Viteză cat si din cea a Campionatului European BMU a fost însă spre satisfacția piloților o zi perfecta din punct de vedere al condițiilor meteo. Soare, temeperaturi care creșteau de la oră la oră și nicio șansă de ploaie.

Robert Mureșan, pilotul echipei VIK Power Arad, a dominat autoritar cursa de Superbike, urmat de Cătălin Cazacu și bulgarul Mitov Dimitar. O luptă strânsă s-a dus pentru ultima poziție pe podiumul românesc, acolo unde în final s-a impus Vrăjitoru Bogdan de la CSM București în fața lui Iuliu Mihai. Clasa Supersport a oferit un adevărat spectacol la vârf. Doi bulgari și un grec s-au luptat întreaga cursă pentru victorie, la final cei trei terminând în aceiași jumătate de secundă. Locul intai a fost adjudecat de Petrov Plamen, locul al doilea i-a revenit lui Georgiev Alexander iar pe trei a terminat grecul Karakostas Dimitris. Ionel Pascotă a rulat imediat in urma plutonului fruntas, nefiind insa implicat în lupta finala pentru victorie, și a terminat pe locul patru, impunându-se fara probleme în fata românilor Petrovici Adrian Liviu de la clubul constănțean MRT și a coechipierului său timișorean, Romocea Aron. (Link către rezultatele în format PDF la Superbike și la Supersport).

La clasa 85 cc s-a alergat pe varianta scurtă a circuitului, Adrian Jacopo Hosciuc (MRM Bucuresti, Metrakit) impunându-se cu un avans de necontestat în fața sportivilor Jozsef Havadtoi (Motor Tehnic Targu Mures) și Kakasi Margit de la Lupo Racing Timisoara. Razvan Stanescu de la Steaua Bucuresti s-a impus la clasa Junior 1 in fata Dariei Ganescu (Taifun Racing GT Timisoara) si a lui Oliver Szasz (Steaua Bucuresti). Rezultate în format PDF.

Podiumul românilor de la Debutanti 600 l-a avut pe locul I pe Bîrladeanu Florin, urmat de Versaci Giorgio (Century Team Voluntari) și Marin Cătălin (Top Cross TCS Otopeni), cursa fiind câștigată de Mihaylov Krasimir, urmat de Efe Ali. Rezultate în format PDF.

La Debutanți 1000 ne-am bucurat alaturi de Cristian Guta care s-a urcat pe treapta a treia pe podiumul Campionatului European de Viteza BMU, acesta castigand locul 1 în ceremonia românescă. Pe locul 1 la Europene a terminat macedoneanul Ivceski Slobodan iar pe doi bulgarul Angelov Petar. Rus Adrian și Șerban Adrian au completat podiumul românesc al clasei Debutanți 1000. Rezultate în format PDF.

La clasa 125 SP romanii l-au avut în frunte pe Mates Răzvan (Steaua Bucuresti), urmat de Udrescu Cristina (Century Team Voluntari) și Robertino Dumitru (CSM Bucuresti), toti pe motociclete Aprilia. Pe podiumul european s-au clasat doi bulgari și un macedonean, câștigătoare fiind Lenkova Julieta pe o motocicletă Aprilia, in timp ce la clasa Moto3 am avut trei romani pe podium: castigator Istvan Balazs (Steaua Bucuresti), pe locul secund Lukacs Hunor (Lupo Racing Timisoara) iar pe treapta a treia Jozsef Havadtoi (Motor Tehnic Targu Mures). Rezultate în format PDF.

IMG_8294Duminică 23.04.2017, ziua etapei a IV-a a CNIR Viteză a debutat cu o prognoză meteo diferita fata de asteptarile initiale, fapt ce a cauzat modificarea programului de desfășurare al curselor. Decizia s-a dovedit bună, la 15 minute după terminarea ultimei curse, cea de Superbike, ploaia care plutea deasupra si in jurul circuitului făcându-și apariția cu o intensitate sustinuta. Toate cursele s-au desfășurat astfel pe pistă uscată, fără vânt și la o temperatură ce a urcat până la 15 grade Celsius.

Clasa Superbike a fost dominată iar de Robert Muresan care a iesit victorios in ciuda faptului ca nu este inca apt 100% dupa incidentul de la Serres de acum doua saptamani. Locul secund a fost câștigat de data aceasta la mare bătaie de Cătălin Cazacu, care s-a impus cu doar 50 de miimi de secundă în fața bulgarului Mitov Dimitar. Robert Mureșan devine astfel lider și în Campionatul European BMU Road Racing. La romani Mihai Iuliu (Constanta Moto Racing Team) reuseste sa treaca linia de sosire in fata lui Bogdan Vrajitoru (CSM Bucuresti). Rezultatele în format PDF pot fi descărcate aici.

Ionel Pascotă (de la moto-clubul Pascota Ioan Ilie din Timisoara, pilotand o motocicleta Yamaha), a reușit să urce pe podiumul european la Supersport și a terminat pe trei, în spatele bulgarilor Petrov Plamen și Georgiev Alexander. Podiumul românesc a fost completat de Mainescu Dan (CSM Bucuresti) și Socaci Eduard de la Go Racing București. Rezultate în format PDF.

La Clasa 125 SP Julieta Lenkova din Bulgaria s-a impus cu greu în fața contaționalului ei Georgiev Milen, diferența la trecerea liniei de finiș fiind de sub o doua zecimi de secunda. Pe locul trei în clasamentul european a terminat Mates Răzvan, acesta fiind secondat pe podiumul românesc de Udrescu Cristina de la Century Team Voluntari și Daria Ganescu (Taifun Racing GT Timisoara). La Moto3 s-a impus din nou Balazs Istvan, podiumul fiind completat de Alexandru Singeorzan si Razvan Stanescu (toti de la Steaua Bucuresti). Rezultate în format PDF.

La Debutanți 600 turcul Efe Ali a reușit să isi ia revansa si se impună în fața bulgarului Mihaylov. Decanul de vârstă Versaci Giorgio a reușit să castige în fața sportivilor romani Bîrlădeanu Florin și Marin Cătălin. Rezultate în format PDF.

Gută Cristian a reușit un loc II la europenele clasei Debutanți 1000, fiind întrecut cu numai jumătate de secundă de bulgarul Angelov Petar, ratand „la mustata” victoria. Podiumul românilor l-a regasit pe locul doi pe Jelescu Eduard Florin, urmat de Gherghina Valentin de la Century Team Voluntari. Rezultate în format PDF.

La clasa 85cc Hosciuc Jacopo a înregistrat dubla, clasandu-se in fata sportivei Margit Kakasi (Motor Tehnic Targu Mures). La Clasa Junior 1 diferența fiind făcută însă de Gănescu Daria, care a reușit să se claseze pe locul doi în fața pilotului de la Steaua București, Stănescu Răzvan, in timp ce locul al treia i-a revenit din nou lui Oliver Szasz. Rezultate în format PDF.

IMG_8334Premierea câștigătorilor a fost făcută de președintele Federației Române de Motociclism, Cristian Mureșan. Clasamentul pe națiuni a fost identic în ambele zile, Bulgaria impunându-se urmată de România și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. Fără îndoială un weekend reușit, fără evenimente nedorite, cu multe curse frumoase și o vreme bună. Avem astfel premise faste pentru etapele viitoare din Campionatul Național Individual al Romaniei de Viteză de la Motorpark, etape care vor avea loc pe 20 și 21 mai 2017.

 

Va multumim pentru interes si va asteptam la urmatoarele etape !