Cronica Extreme Macin Rocks – CR Endurocross (Est) – Turcoaia 24.09.2022

4L9A3830Clubul X-Cape Bacau impreuna cu Aventura Parc Dobrogea au organizat sambata concursul Extreme Macin Rocks. Etapa a contat în Campionatul Regional de Endurocross al Zonei de Est si s-a desfasurat in localitatea Turcoaia din judetul Tulcea.

Au concurat clasele MOTO-A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C.

WhatsApp Image 2022-09-24 at 18.04.12 (2)Dupa o saptamana cu ploaie la toate cele cinci etape disputat intr-un singur weekend, iată că am avut un frumos moment de respiro la Extrem Macin Rocks. Organizatorii au propus o locație superbă și am avut parte de o vreme însorită. Mai mult, condițiile asigurate sportivilor au fost la cel mai înalt nivel inclusiv în zona de secretariat; toalete foarte curate în ciuda locației sălbatice, trasee bine marcate, arbitri mulți și foarte bine coordonați. Pentru că a fost o cursă organizată în Tulcea, organizatorii au propus sportivulor nu doar un meniu exclusiv din pește ci și un podium de premiere care să respecte această temă.

4L9A4438Câștigător al clasei Moto-A este Pletea Robert de la clubul X-Cape Bacău, un sportiv cu care nu ne-am mai întâlnit în Campionatul Național de Endurocross. Felicitări!

Cel mai bun Veteran motociclist este Ignat Alexandru de la clubul ACS Odobești. Clasa B este câștigată de Ion Ștefan (MRM București), iar la cea mai populată clasă, clasa C, se impune Robert Orban de la clubul Jitsu Zărnești. Am avut în concurs și o fată, Hanna Nistor Bianca de la clubul Dirt Bike Riders Baia Mare.

4L9A4840La clasele Quad am avut câte un sportiv la fiecare categorie, Tudor Alexandru (ACS Odobești) la A și coechipierul său Albu Florin Ionuț la clasa C.

Clasele ATV sunt câștigate de sportivi de la clubul X-Cape Bacău, Dobrinaș Ovidiu la clasa A și Tîru Bogdan la clasa C.

Următorul concurs la această disciplină este etapa a IX-a din Campionatul Național de Endurocross Polaris, etapă care urmează să se desfășoare pe 1 octombrie 2022 la Comănești, în județul Bacău.

Rezultate CR EST Endurocross EXTREME MACIN ROCKS 24-09-2022

————–

Foto: Nica George