Cronica Finalei CNIR Endurocross Polaris 2022 – Et. X, Zarnesti 29 Octombrie

001 C43A5108 micSezonul competitional de Endurocross 2022 a avut 10 etape. Un adevărat maraton care s-a încheiat sambata la Zarnesti, in judetul Brasov. Finala Campionatului National de Endurocross Polaris a avut loc pe 29 Octombrie, clubul organizator fiind la fel ca anul trecut, clubul Jitsu Zarnesti.

Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C ; QUAD-A, C; ATV-A si C.

01 C43A5092 micVremea a fost de partea sportului în acest sfarsit de saptamana si ne-a facut pe toti sa regretam ca aceasta a fost ultima etapa a sezonului competitional 2022. Finala CNIR Endurocross Polaris s-a desfasurat in conditii excelente, pentru aceasta meritul fiind in mare masura si al promotorului Campionatului National, presedintele clubului Lion Racing Team Sebis, Mocuta Catalin. In egala masura organizarea clubului Jitsu Zarnesti a fost exemplara, chiar dacă la start au fost mai mulți sportivi decât se estimau inițial.

01 C43A5924 micHoria Andrei Strejuț de la clubul Jitsu Zărnești reușește victoria la clasa Moto A, acesta reușind pună două minte între el și următorul clasat, Marin Raul Marian de la clubul Motokron Racing Team. Pe trei sosește Dumitru Sorin George. Campion Național la această clasă este Botoaca Andrei Nicusor de la CSU Stiinta Bucuresti. Vicecampion Național la clasa Moto PRO este Cojocaru Cristi de la clubul Hard Enduro Arad.

La clasa Veterani se impune Orzan Gheorghe de la Jitsu Zărnești. Campion Național este însă Căraba Florin de la clubul Master Bike Cluj, acesta adunând suficiente puncte pentru a își permite să lipsească de la ultima etapă. Vicecampion Național este Ghilinta Liviu de la Hard Enduro Arad, locul trei național fiind adjudecat de către Pop Viorel Vasile (Master Bike Cluj).

01 C43A5601 micBarbos Gavril Darius (Master Bike Cluj), își onorează CUPA FRM câștigată în 2022 la clasa Moto Expert cu un nou loc întâi în etapa Finală. Locul doi la Zărnești la clasa Expert merge la coechipiera sa Grigoraș Maria. Maria demonstrează deja la concursurile la care participă că este nu doar cea mai bună fată din România ci și un real concurent pentru băieți.

Clasa Moto Hobby este câștigată de Tutea Virgil Costinel de la clubul ACS Tourmont. Cupa Federației Române de Motociclism 2022 la această clasă merge însă la noua senzație a cestui sezon competițional, Ivan Casian Ionuț (Lion Racing Team Sebis), reușind un parcurs de excepție în ciuda tinereții lui.

01 C43A6338 micBrăgaru Alexandru (Quad Club Timișoara), încheie primul la clasa ATV PRO în ultima etapă, și pe locul trei la finalul sezonului. Campion Național la această clasă este coechpierul său Crăete Mădălin cu 227 de puncte. Vicecampionul Național este tot de la Quad Club Timișoara și este chiar șeful clubului: Bodea Sebastian.

La clasa ATV Hobby, Strâmbu Matei Onisim (ACS Odobești), ajunge primul în etapa cu numărul zece. Câștigător al Cupei FRM 2022 este coechipierul său Turcu Maricel.

001 571A4342Lorincz Csaba, aduce pentru Quad Club Timișoara o nouă victorie și un nou titlu de Campion Național la clasa Quad PRO. Este singura clasă la care primii trei sportivi din clasamentul general au luat startul în ultima etapă și, mai mult, au terminat toți trei pe podium. Locul doi la Zărnești este câștigat de Burjan Zoltan (Haita Deva), urmat de Tudor Alexandru Mădălin (ACS Odobești). Vicecampion Național este însă în 2022 TAM, care la finalul sezonului are 12 puncte în fața lui Zoli.

07 571A4572Cupa FRM 2022 la clasa Quad Hobby este câștigată de către Tcaciuc Gabriel Daniel de la Quad Club Timișoara, acesta fiind prezent inclusiv la Finală unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Rezultate CNIR Endurocross Polaris Et. X – Zarnesti, BV – 29.10.2022

Clasament Final CNIR Endurocross Polaris 2022