Cronica – Hard Enduro & Endurocross – CR Est – Comanesti 21-23.05.21 – X-Cape Bacau

003 C43A1578Clubul X-Cape Bacau a organizat doua etape regionale de Tot Teren in acest sfarsit de saptamana la Comanesti. Am notat astfel o premiera pentru aceasta localitate, unde pana acum nu au mai existat competiții oficiale pentru ATV-uri și Quad-uri. Între 21 si 22 mai 2021 s-a desfasurat prima etapa regionala de Hard Enduro a zonei de Est. Duminica, 23 mai, am avut parte de mult mai multi sportivi la prima etapa regionala de Endurocross a sezonului.

La Hard Enduro au concurat clasele: A,B,C, Veterani si Fete.

08 C43A3558 030La Endurocross au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C.

Am avut parte de o vreme excelenta si de o mobilizare exmplara a reprezentantilor clubului X-Cape din Bacau. Acestia au pregatit inclusiv o seara festiva sambata, cand a fost gatit pentru toti concurentii un vitel la protap, chiar langa locația dedicata Festivitatii de Premiere.

002 C43A3374Secretariatul General al ambelor competiții precum și locul de start și sosire au fost în zona Galion, unde am avut bucuria sa il avem prezent inclusiv pe primarul localitatii Comanesti. Ziua de vineri a fost dedicata inscrierilor si prologului de 17 km care a inceput la ora 17:00. Ziua de concurs de sâmbătă a fost destul de dură, mai bine de jumătate dintre piloți nereușind să încheie decât prima parte a traseului până la momentul sosirii învingătorilor.

000001 C43A3248Varga Zsolt de la clubul Go Racing București este marele câștigător al primei regionale de Hard Enduro de la Comânești. Acesta se impune autoritar la clasa PRO atât la Prolog, cât și în ziua de concurs.

Clasa Expert este câștigată de Ilyes Zakord Szilveszter de la clubul Master Bike Cluj, iar la Hobby se impune Grosu Sebastian Florin (ATH Racing Florești).

004 IMG_7409 215Clasa Veterani este căștigată de un sportiv de la clubul organizator, Brandus Mihai Gheorghe Liviu.

Duminică, 23 mai 2021, a fost ziua dedicată primei etape regionale de Endurocross din acest an. Am avut câțiva motocicliști de la Hard Enduro care au decis să rămână și la Endurocross, dar, mai ales, am avut un număr important de sportivi înscriși la clasa ATV, sportivi care nu au mai alergat până acum în Campionatul Național.

004 C43A3969Paul Bulai de la clubul Master Bike Cluj se impune la clasa Moto PRO, iar Iamandeiu Dorin (Lido Campina), la clasa Veterani.

Bîrlădianu David Marian (Hard Enduro Târgu Neamț), a fost cel mai bun Expert, iar Grosu Sebastian Florin (ATH Racing Florești), cel mai bun sportiv de la clasa Hobby.

02 IMG_7978Toader Lucian Costin de la clubul Lion Racing Team Sebis castiga prima regionala de est la clasa ATV PRO, iar Tudor Alexandru Madalin de la clubul ACS Odobești este primul la clasa Quad PRO.

Clasa Hobby de la ATV este castigata tot de un repezentant al clubul Lion Racing Team Sebis, pilotul Ciucurean Cosmin Ilie.

Rezultatele complete ale CR Endurocross Comanesti (Est) – Et.1 sunt disponibile aici.