Cronica Plevna – CE BMU Viteza & Supermoto – 30.09-01.10.2017

Plevna-8Etapa a X-a din CE BMU Viteza impreuna cu etapa IV balcanica de Supermoto si Campionatul European de Supermoto Juniori/S3 s-au desfasurat in acest sfarsit de saptamana la Plevna, in Bulgaria. Evenimentul a fost organizat de Federatia Bulgara de Motociclism pe circuitul de supermoto Dolna Mitropolia intre 30 septembrie si 1 octombrie 2017.

WhatsApp Image 2017-10-02 at 13.40.08Cea mai importanta cursa din punctul nostru de vedere a fost cea Superbike, unde Robert Muresan a reusit sa ia o optiune serioasa pentru titlul de campion european BMU. Avansul acestuia fata de urmaritorii sai este acum atat de mare incat au lipsit doar 9 puncte pentru ca acesta sa fie deja campion matematic cu doua etape inainte de incheierea tuturor etapelor. In ciuda problemelor de adaptare la circuitul cu dale de la Plevna, temperaturii deosebit de scazute si calificarii doar pe locul patru, Robert Muresan a reusit sa termine pe locul doi. Bulgarul Martin Choy s-a impus la aceasta clasa, Robi recunoscand sportiv ca acesta a fost mai bun pe acest circuit si promitand revansa in ultimele doua etape care se vor desfasura in Grecia la Serres pe 28-29 octombrie 2017.

O foarte mare bucurie ne-a facut si Ionel Pascota, care plecat din pozitia secunda de pe grila de start a reusit sa castige cursa clasei Supersport, pastrand astfel sanse inclusiv pentru castigarea titlului de campion european BMU la aceasta clasa.

Plevna-5La clasa 65 cc Supermoto BMU Patrick Pascota castiga aceasta etapa la puncte dupa ce se impune in a doua mansa, si obtine un loc doi in prima. Cu acest rezultat Patrick castiga argintul in Campionatul European BMU 2017 la clasa 65cc. Daria Ganescu a terminat ambele manse ale clasei SM 85 pe locul patru si astfel incheie Campionatul European de Juniori 2017 pe locul III.

Rezultatele complete ale etapei a IV-a din CE BMU Supermoto pot fi consultate aici.

Rezultatele complete ale etapei a X-a din CE BMU Viteza pot fi consultate aici.

Clasamentul Final al CE BMU 2017 la Supermoto poate fi consultat aici.

Clasamentul General după zece etape – CE BMU Road Racing – poate fi consultat aici.

O prestatie cu adevarat excelenta a sportivilor români la aceasta etapa europeana si un motiv in plus sa urmarim cu mare atentie ultimele etape care mai sunt de disputat la viteza. Felicitari!

Foto: MRM