Cronica primei etape naționale de Motocros – Ciolpani 09-10.04.2021

001 C43A7283 222Primul start al sezonului competitional 2021 de Motocros s-a dat sambata pe circuitul TCS Racing Park din Ciolpani. Clubul Dual Racing Team București a fost organizatorul primei etape a Campionatului Național de Motocros al României 2021.

Au concurat clasele: 50cc Jun Mari + Mici; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori; Veterani 1 si 2 și Fete.

Pe o vreme perfectă și alături de 101 sportivi am avut bucuria să revenim pe circuitul de motocros pentru o nouă aventură. Concursul s-a desfășurat pe traseul 2 al circuitului TCS Racing Park, acesta prezentându-se pe tot parcursul zilei în condiții bune.

C43A8346 144Ziua de vineri 09 aprilie a fost dedicată înscrierilor, verificărilor tehnice și festivității de premiere a Campionilor din 2020. Această ceremonie nu a putut avea loc așa cum obișnuiam în fiecare an, cu ocazia Galei Campionilor FRM. Tot din cauza masurilor restrictive, participarea spectatorilor a fost interzisa, la fel ca la orice competiție sportivă desfasurata in Romania. A fost luată astfel decizia, ca pentru toți Campionii din 2020, să se organizeze o festivitate separată de premiere cu ocazia primei etape a fiecărei discipline moto.

Cel mai bun timp al concursului a fost și de această dată al sportivului MX1 George Căbăl de la clubul Jitsu Zărnești. Acesta se impune la aceasta clasa în ambele manșe. Singurul concurent care s-a apropiat de acesta a fost câștigătorul clasei MX2, Tompa Robert Krisztian (Steaua București).

08 C43A5320Locurile 2 și 3 de la clasa MX1 au fost ocupate de Cociu Mihail (Steaua București), și Filip Andrei (CSM Flacăra Moreni). La clasa MX2 am avut la fel ca anul trecut o luptă strânsă pentru locul doi între sportivii de la TOP Cross TCS Otopeni: Iosif Petru și Arthur Tătaru. Aceștia încheie etapa cu număr egal de puncte, dar locul 2 este câștigat de Petru, care a avut o clasare mai bună în manșa a II-a.

Am avut parte de manșe strânse și la clasa MX2 Junior între Marius Achim Popovici și Zoltan Ordog (amândoi de la clubul Top Cross TCS Otopeni). Campionul Național de la clasa 85cc din 2020 a făcut pasul în acest an către o clasă superioară și are deja o manșă câștigată în această primă etapă. Câștigător al clasei este însă Mario, care adună mai multe puncte la finalul zilei de concurs.

04 C43A8515 411 logo

Clasament CNIR MX Etapa 1 – Ciolpani – 10.04.21 – Clasele MX1+MX2+MX2 Junior

Bulgarii Tsankov Dani și Ventislav Toshev au dominat alternativ manșele clasei 85cc, cel mai bine clasat pilot român fiind Liviu Jigmond de la clubul Moto Extrem Lugoj. Acesta urcă pe locul trei cu 36 de puncte și este de remarcat aici că Liviu este la prima lui cursa cu motocicleta de 85cc. Acesta se impune astfel în fața tuturor celorlalți piloți români de la clasa 85cc și reușește o performanță notabilă pentru primul contact oficial cu o nouă motocicletă și o nouă clasă.

Clasa 65cc este adjudecată de Dumitru Sami Alexandru de la clubul Top Cross TCS Otopeni, acesta câștigănd ambele manșe. Locul doi îi revine lui Ioviță Mark Luca (VN Motorsport), bronzul mergând la Victor Paraschiv (Top Cross TCS Otopeni).

01 IMG_2771

Clasament CNIR MX Etapa 1 – Ciolpani – 10.04.21 – Clasele 85cc+65cc

Clasa Veterani 1 a avut un câștigător clar: Cojanu Ionuț Marius (Juvenes Târgu Mureș). Locul doi este câștigat de Zoltan Fazakas (Steaua București), pe trei urcând vicecampionul național en-titre Strechioiu Sebastian (Lido Câmpina).

Gagyi Peter Zsolt (Master Bike Cluj), trece în acest an la clasa Veterani 2 și se impune în prima etapă cu maxim de puncte posibile. Pe locul doi urcă Stoeanovici Mihăiță (Smart Brașov), iar pe trei Daniel Nagy (Steaua București).

20 C43A5984Ambele manșe ale clasei Fete au avut același deznodământ: Băncilă Ștefania câștigătoare (Top Cross TCS Otopeni), urmată de coechipiera sa Cojanu Aida Ioana și Stan Iasmina de la clubul Flacăra Moreni.

Este de remarcat la această cursă, lupta dusă până în ultimul viraj între doi sportivi de la două clase diferite. Zoltan Fazakas și Gagyi Peter Zsolt au fost foarte aproape de o ieșire în decor în ultimul viraj în încercarea de a trece primii linia de sosire.

Clasament CNIR MX Etapa 1 – Ciolpani – 10.04.21 – Clasele Fete & Veterani 1+2

C43A6449Ioviță Dean Victor (VN Motorsport), face trecerea în acest an la o clasă superioară și urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului primei etape la clasa Juniori Mari. Cu o manșă câștigată, urcă pe locul doi Balintoni Andreas Constantin (Moto Extrem Lugoj). Locul III este câștigat de Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni).

Cel mai bun Junior Mic este din Republica Moldova, Gângurean Artemii se impune în ambele manșe în fața bulgarului Pavlov Nikolay și a conaționalului său Ursu Gabriel.

Clasament CNIR MX Etapa 1 – Ciolpani – 10.04.21 – Clasele 50cc Juniori Mari+Mici

16 C43A8595La clasa Amatori, avem la finalul primei etape trei sportivi care luptă pentru locul 2 cu număr egal de puncte. De la Steaua Bucureșit: Okos Zsolt și Galfi Csaba Zalan, iar de la Top Cross TCS Otopeni, Giurgiuveanu Lucian, au toți câte 40 de puncte Departajarea din clasamntul general este făcută acum doar de clasarea mai bună în ultima manșă. Cu număr maxim de puncte, clasa este însă câștigată de Cociu Nicolae de la clubul Steaua București.

Clasament CNIR MX Etapa 1 – Ciolpani – 10.04.21 – Clasa Amatori

Următoarea etapă de Motocros este programată pe 08-09 Mai 2021 pe circuitul principal al TCS Racing Park din Ciolpani. Această etapă a II-a este nu doar etapă națională ci și europeană și balcanică.