Cronica Supermoto & Viteza Jr. – Drobeta Turnu Severin – Etapa I – 22-23.06.2019

C43A8284Federatia Romana de Motociclism s-a intors oficial pe strazile oraselor. Prima etapa nationala de Supermoto si Viteza Jr. a avut loc la Drobeta Turnu Severin intre 22 si 23 iunie 2019. Clubul Arici Supermoto Arad in parteneriat cu Primaria Drobeta Turnu Severin si clubul Drobeta Motors 2003 au fost responsabile de excelenta organizare a acestei etape.

Am avut foarte multi spectatori, traseul stradal a fost unul deosebit si unanim apreciat, am avut putina ploaie si mult mai mult soare, dar cel mai important am avut un concurs in adevartul sens al cuvantului. Felicitari tuturor celor care au sustinut initiativa reintoarcerii dupa 35 de ani a etapelor nationale ale Federatiei Romane de Motociclism pe strazile orasului Drobeta Turnu Severin.

C43A9078 aaaAu concurat clasele: Jun.III, Jun.II, SM65, SM85, S Open, Hobby si Veterani.

Secretariatul General si traseul au fost amenajate impecabil langa sala Polivalenta din Drobeta Turnu Severin. Autoritatile locale au blocat inca de vineri strazile adiacente, existand un foarte mare numar de forte de ordine care au avut grija de buna desfasurare a competitiei si coordonarea spectatorilor.

Sambata 22 iunie 2018 a fost ziua dedicata antrenamentelor libere si cronometrate, iar duminica ziua celor doua manse ale fiecarei clase. Juniorii au alergat pe o varianta diferita a traseului (doar de asfalt), in timp ce toate celelalte clase au avut o portiune suplimentara a traseului amenajata ca pentru motocros.

C43A9021 aaaLa Supermoto, clasa SM Open, castigator in ambele manse a fost Vlad Neaga de la clubul VN Motorsport Timisoara. Cel mai bun timp la aceasta clasa in prima sesiune de antrenamente libere fusese stabilit de pilotul local Doana Petrisor Laurentiu (care a concurat pentru clubul Lupo Racing Timisoara), 1:18,269. Doana Petrisor a terminat in final pe locul 3 in clasamentul general, locul 2 revenind lui Braescu Denis Alexandru (Lupo Racing Timisoara).

La clasa Hobby, Gergely Attilo (Arici Supermoto Arad), castiga ambele manse, dar o face la mare lupta cu Rusu David Claudiu (Vectra Zarnesti). David reusise cu o zi inainte cel mai bun timp si in antrenamentele libere si in cele cronometrate, dar duminica Attilo resuseste sa isi imbunatateasca timpii si sa mearga mult mai constant. Locul 3 merge tot la clubul Arici Supermoto Arad, la sportivul Tanasa Lucian.

C43A8817 aaaRadu George Razvan (Steaua Bucuresti), a fost de departe cel mai exuberant pilot, acesta revenind pe traseu dupa o lunga absenta si reusind sa se impuna la clasa Veterani. Radu (Trancanici), a castigat o mansa si a obtinut un loc doi, avand astfel in final 4 puncte in fata italianului Fantinuoli Mario de la clubul Lupo Racing Timisoara (o mansa castigata si un loc trei). Locul III la clasa Veterani merge la Andrea Lelli de la Moto Extrem Lugoj.

Clasa SM65 este castigata de Iovita Mark Luca de la Moto Extrem Lugoj, urmat de stelistii Szabo Neamtu Alexandru si Becze Csillag Vince.

La clasa SM85 castigator este Babescu Daniel (Taifun Racing), urmat de Patrick Pascota de la clubul Pascota I.I. Timisoara.

C43A8503 aaaJuniorii II si III au alergat o singura mansa. Cel mai bun Junior II a fost Szabo Neamtu Alexandru (Steaua Bucuresti), si cel mai bun Junior III Iovita Mark Luca de la Moto Extrem Lugoj.

Rezultatele complete ale CNIR SM & Viteza Jr. Et.I sunt disponibile aici.

Urmatoarea etapa nationala este programata pe 27 iulie 2019 pe circuitul VIK Power din Arad.

Vă așteptăm!