Cronica Trofeului Națiunilor Balcanice la Motocros & BMU MX Et.5 – Troyan, 03-04.10.2020

WhatsApp Image 2020-10-05 at 12.09.52 (1)Felicitari tuturor sportivilor romani care au luat startul la Trofeul Natiunilor Balcanice la Motocros, concurs care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Bulgaria, pe circuitul de la Troyan.
Acestia au avut o prestatie foarte buna si multumita rezultatelor obtinute, România s-a clasat la final pe locul doi între națiunile Est-Europene.

Au concurat clasele: MX50 MX65 MX85 MX2 (Junior) MX1 MX si MX Senior. Concursul a fost organizat de Federația Bulgară de Motociclism între 3 și 4 octombrie 2020, contand pentru etapa a V-a din Campionatul European BMU.

Zoltan Ordog a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa MX85 în ambele manșe, castigand fara probleme intrecerile clasei, din partea Romaniei participand de asemenea si Rusu Victor, Banu Mihnea, Chiujdea Ioan, Stoyanov Kaloyan si Vlad Urluescu (toti de la Top Cross TCS Otopeni).

WhatsApp Image 2020-10-05 at 12.09.49 (1)La clasa MX65 Sami Alexandru termină pe locul trei în clasamentul etapei, iar Luca Ștefănescu pe patru, dupa doua manse foarte disputate de trio-ul romanesc din care a facut parte si Szoke Eross Mark (Moto Extrem Lugoj). La aceasta clasa au mai participat si Maya Cojanu si Tudor Stefanescu (ambii de la Top Cross TCS Otopeni).

La clasa MX50, România a obținut cele mai bune rezultate grație curselor excelente făcute de Vlad Stefan Stoichitu și Andrei Senchea (ambii de la Jitsu Zarnesti), care se clasează pe primele două locuri în fața altor 10 sportivi bulgari.

La MX2, cel mai bun rezultat a apartinut lui Iosif Petru, aceasta terminand pe locul al optulea. Au mai participat Arthur Tataru, Dennis Habeanu, Stefania Bancila, Aida Cojanu si Mihai Dine, toti de la Top Cross TCS Otopeni.

Ionut Cojanu (Juvenes Targu Mures) a obtinut locul al II-lea la clasa MX, clasa care a avut la start 28 de sportivi din Bulgaria, România, Turcia și Macedonia, in timp ce Ciprian Popescu (Dual Racing Bucuresti) a incheiat intrecerea pe locul zece.

WhatsApp Image 2020-10-05 at 12.09.46Federatia Romana de Motociclism a fost reprezentata de Secretarul General, care a facut deplasarea pentru a conduce delegatia romana compusa din 23 de sportivi.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Clasamentul pe națiuni poate fi consultat aici.

Etapa finală a Campionatului European BMU la Motocros se va desfășura la Ciolpani între 9 și 11 octombrie 2020, unde accesul spectatorilor nu va fi permis.