Cronica Troyan – CE BMU MX – Etapa Finala – 29-30.09.2018

C43A0031 21 33Ultima etapa europeana BMU de motocros a avut loc in Bulgaria, la Troyan intre 29 si 30 septembrie 2018. Aceasta etapa a fost organizata de Federatia Bulgara de Motociclism si ne-a adus bucuria unor rezultate foarte bune din partea sportivilor nostri. Doua podiumuri, pe cea mai inalta treapa, la clasa mezina si la clasa regina, dar si o medalie de argint.

Au concurat clasele: MX65 & 85, MX1, MX2 Jr. si Veterani.

Adrian Raduta  se impune in Clasamentul General final al clasei MX1, cu un avans de 18 puncte fata de locul doi, bulgarul Toni Tsvetkov si devine astfel din nou Campion European BMU la Motocros.

Zoltan Ordog este  deja Campion European BMU la clasa MX65 inca de la penultima etapa. Cu toate acestea, Zoltan castiga si la Troyan ambele manse si incheie astfel campionatul cu peste 100 de puncte in fata locului doi, bulgarul Enis Bayramov.

La clasa MX85 Marius Popovici termina Campionatul European BMU pe locul 2 si castiga argintul. Este de mentionat aici ca Marius a avut o etapa mai putin disputata comparativ cu castigatorul acestei clase, grecul Marios Kanaris. Mai mult, la Troyan Marius castiga ambele manse ale ultimei etape.

Rezultatele etapei si Clasamentul General Final CE BMU MX 2018 sunt disponibile aici.

Gratie acestor rezultate, România încheie Campionatul European BMU de Motocros pe locul II.

Felicitari tuturor sportivilor!