EMX85 Finala Europeană la Motocros 22-23.07.2017 – Interviu Aida și Koppany

IMG_9119Peste trei zile, la Loket in Cehia, avem toate motivele să urmarim evolutia celor 80 cei mai buni sportivi din Europa care se bat pentru titlurile claselor de juniori la Motocros.

După 19 curse desfășurate, șase în zona de Sud Est, patru în zona de Vest, cinci în zona de Nord Vest și patru în zona de Nord Est avem bucuria să avem calificați în această finală mai mulți sportivi români.

Dintre aceștia Eross Koppany (Steaua București) și Aida Ioana Cojanu (Top Cross TCS Otopeni) vor participa la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul clasei EMX85 iar în perspectiva acestui important eveniment din viața lor, cei doi sportivi au acceptat să ne acorde un interviu.

Interviu Eross Koppany

FRM: Salut, Koppany! Am putea spune ca te-ai calificat in finala EMX85 de anul acesta “in extremis” (sau prinzand ultimul tren), dupa ce ai participat la doar jumatate din cursele de calificare. Care a fost reactia ta la auzul vestii ca mergi in Cehia?

eross koppany

Koppany: Buna ziua, nu credeam ca o sa intru in finala pentru ca nu am participat la toate cursele. Am fost surprins cand mi-a zis mama ca am intrat si am fost foarte bucuros.

FRM: Dupa concursul de calificare din Romania de la Zarnesti ai participat la toate etapele disputate in zona balcanica si ai reusit sa te califici in finala de pe locul 12. A fost un ajutor faptul ca si Romania a fost tara organizatoare?

Koppany: Da, cunoasteam circuitul si a fost mai usor sa particip acasa.

FRM: Cand ai inceput motocros-ul, te gandeai ca vei ajunge intr-o zi sa participi la finala Europeana, cot la cot cu copii din toata Europa? Care au fost oamenii care te-au ajutat cel mai mult sa evoluezi?

Koppany: Da, scopul meu a fost sa concurez la un nivel mai inalt. Cel mai mult am fost ajutat de parintii mei, unchiul meu ( Eross Balazs) și antrenorul meu (Nemeth Kornel).

FRM: Esti la prima ta experienta internationala de asemenea anvergura, am putea spune chiar de acomodare. Cu ce asteptari pleci la drumul spre finala din Cehia?

Koppany: Da, este prima mea ocazie, si as vrea sa termin in mijlocul clasamentului.

FRM: Care sunt planurile tale de viitor? Care este visul tau?

Koppany: Anul viitor vreau sa particip și la Campionatul Ungariei (85 cc) si vreau sa fiu cel mai bun. Visul meu este să pot participa la Campionatul Mondial.

FRM: Multumim frumos pentru interviu, iti uram mult succes in Cehia la sfarsitul saptamanii viitoare, vom fi cu sufletul alaturi de tine si de Aida la finala!

 

IMG_9229Interviu Aida Ioana Cojanu

FRM: Buna, Aida! Pentru al doilea an consecutiv, ti-ai propus sa te califici in finala Campionatului European de motocros si ai reusit! Cum simti aceasta realizare?

Aida: Aceasta realizare este rezultatul muncii mele, a tatalui meu si a echipei TCS care m-au sustinut. Ca o concluzie, aceasta calificare este rodul muncii noastre.

FRM: Cand ai inceput motocros-ul, te gandeai ca vei ajunge sa participi la finala Europeana, cot la cot cu copii din toata Europa? Cat de mult te-a ajutat faptul ca tatal tau practica cu succes acest sport si cat de mult ii datorezi lui si familiei pentru performantele tale?

Aida: Nu mi-a trecut niciodata prin minte ca voi ajunge asa departe. Faptul ca tatal meu practica acest sport a fost si este pentru mine un mare avantaj.

FRM: Anul trecut ai participat la clasa EMX65, anul acesta ai trecut la clasa superioara. Ce asteptari ai de la participarea din acest an, considerand ca esti singura fata calificata in finala?

Aida: La fel ca si anul trecut imi doresc sa termin in top 20, chiar daca este un lucru greu de realizat. Cu toate acestea o sa dau tot ce este mai bun.

FRM: Care sunt planurile tale de viitor? Care este visul tau?

Aida: Visul meu este sa ajung in Campionatul Mondial de Fete.

FRM: Multumim frumos pentru interviu, iti uram mult succes in Cehia la sfarsitul saptamanii viitoare, vom fi cu sufletul alaturi de tine si de Koppany la finala!