“Enduro for Romania” a venit in sprijinul proiectului de detectare precoce al malformatiilor congenitale ale inimii

O parte dintre initiatorii Enduro for Romania si personalul medical implicat in proiectul Baby Care -aSaptamana aceasta initiatorii proiectului  ”Enduro for Romania” au donat peste 26.000 lei Asociatiei Baby Care, pentru proiectul de detectare precoce a malformatiilor congenitale ale inimii in maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Sub egida proiectului “Enduro for Romania”, la editia 2016 a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, concurenti veniti din toate colturile lumii au donat echipament sau diverse sume de bani. Echipamentul, impreuna cu alte suveniruri legate de raliu, a fost vandut in cadrul unui targ amenajat in apropierea traseului de la prologul din centrul Sibiului, iar fondurile stranse au fost donate la inceputul acestei saptamani.

 Maria Livia Ognean (Presedinte Asociatia Baby Care Sibiu): ” Proiectul implica achizitionarea de pulsoximetre si consumabile necesare depistarii precoce a malformatiilor congenitale ale inimii, precoce, inca de la nastere. Dat fiind ca in maternitatea din Sibiu sunt ingrijiti aproximativ 2700-2800 de nou-nascuti in fiecare an, estimam ca suma de peste 26.000 lei colectata la targul de echipamente si suveniruri Enduro for Romania va asigura desfasurarea acestui proiect pentru aproximativ 3 ani. Astfel, generozitatea concurentilor, spectatorilor si organizatorilor va ajuta la evaluarea a aproximativ 8.000 de nou-nascuti.

            Sprijinul oferit de catre Enduro for Romania, cu ocazia Red Bull Romaniacs 2016, si de intreaga comunitate nationala si internationala de hard enduro este o sansa nesperata, inca o dovada a faptului ca impreuna putem si facem mai multe si mai bine pentru copiii nostri! Multumim pentru daruri si implicare concurentilor – nu sunt nici pe departe asa de duri cum par – si le uram succes in competitiile viitoare! Multumim organizatorilor si tuturor celor care s-au implicat sau urmeaza sa se implice in acest proiect!

            Proiectul va fi initiat imediat dupa achizitionarea pulsoximetrelor, definitivarea procedurilor, instruirea personalului si finalizarea procedurilor administrative de demarare a proiectului, foarte probabil cel mai tarziu in luna Baby Care si Enduro for Romania - aoctombrie a acestui an. ”

Martin Freinademetz (organizator Red Bull Romaniacs si unul dintre initiatorii proiectului Enduro for Romania): ”Anul acesta am inceput sa strangem fonduri pentru cei care au nevoie de ajutor si am cerut sprijinul comunitatii de hard-enduro. Raspunsul a fost extraordinar, iar datorita implicarii riderilor si fanilor am izbutit sa strangem aproximativ 6.000 de euro pentru proiectul de detectare precoce al malformatiilor congenitale ale inimii in maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Am vizitat sectia in care erau ingrijiti 30 de beblusi si a fost o experienta extrem de emotionanta. Ne-am bucurat sa vedem cum comunitatea noastra poate contribui la salvarea de vieti. Le multumesc tuturor celor care s-au implicat in prima actiune Enduro for Romania.”

 

Multumim tuturor riderilor care si-au oferit echipamentul si celor care l-au achiztionat si au donat pentru a sprijinii proiectul de detectare precoce al malformatiilor congenitale ale inimii in maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.