Etapa 2 GP SM Arad 2014

 

Dupa o absenta de zece ani din Romania, Ieri s-a desfasurat la Arad etapa a doua din Campionaul Mondial de Supermoto Chiar daca duminica dimineata cerul a fost acoperit de nori,  incurajarile publicului prezent inca de la prima mansa de SM85 au risipit orice temere de ploaie. Cei aproximativ 300 de spectatori platitori si cei peste 1000 de spectatori aflati in zona cu acces gratuit au incurajat sportivii care le-au oferit un spectacol grandios. Fara mirare, o mare parte din spectatori au venit de la Timisoara, un pol important in sportul moto din Romania.

Runda intai din SM85, in care Andrei Filimon a luat startul a incalzit publicul pentru clasele SM2 si SM3. La SM2 favoritul Yuri Guardala a fost depasit dupa patru ture de Devon Vermeulen care a si trecut primul linia de sosire. lupta pentru locul secund a fost data intre Yuri Guardala si Fabrizio Bartolini, castigata dupa o lupta acerba de Guardala. Partea de off-road a fost astfel “pregatita” pentru clasa regina a supermotoului S1, care a luat startul in prima mansa de la ora 14.

In prima mansa S1 lupta s-a dat intrei cei doi frati Chareyre si finlandezul Mauno, toti trei creditati cu sanse egale de a termina pe locul intai. In mansa intai, Mauno preia conducerea dar este depasit in a doua tura de Thomas Chareyre. aceasta ordine s-a pastrat pana in momentul in care finlandezul cade in zona off-road si este depasit de Ivan Lazzarini si Angel Karanyatov. Runda intai se termina cu o lupta acerba a finlandezului de a recupera dar prin dreptul steagului hasurat au trecut pe rand Thomas si Adrien Chareyre, urmati de Ivan Lazzarini si Mauno Hermunen.

A doua mansa S1 a fost asteptata pentru potentialul razboi a lui Mauno de a intra la sfarsitul acestei etape macar pe podium, daca nu pe cea mai inalta treapta. Norocul l-a ajutat pe finlandez pentru ca in tura a 3-a Thomas Chareye cade in zona de off-road de pe pozitia a doua pe locul sase si pierde astfel sansa de a-l ajunge pe Mauno.
cursa este presarata cu o multime de cazaturi in zona de off-road, pamantul fiind tasat de rotile motocicletelor. Mauno Hermunen are o mansa lejera, urmaritorii sai anad lupte grele de dus in esalonul secund. Pana la finish, Thomas reuseste sa treaca pe locul doi urmat de Ivan Lazzarini pe trei, loc pentru care s-a luptat cu cehul Pavel Kejmar care desi a plecat de pe pozitia a opta a avut un mers prudent si a profitat de cazaturile concurentilor. Cel mai bun timp de circuit a fost obtinut de Chareyre Thomas: 01:05.130 in tura 12.
Clasamentul general S1 al etapei de la Arad se prezinta astfel:
1. Chareyre Thomas (FRA) 47 puncte
2. Hermunen Mauno (FIN) 43 p
3. Lazzarini Ivan (ITA) 40 p
4. Chareyre Adrien (FRA) 33 p
5. Karanyotov Angel (BUL) 32 p
6. Kejmar Pavel (CZE) 31 p
7. Ravaglia Christian (ITA) 30 p
8. Occhini Andrea (ITA) 28 p
9. Georgiev Alexander (BUL) 25 p
10.Traistaru Sorin (ROM) 23 p.

Clasamentul general S1 dupa doua etape
1. Chareyre Thomas (FRA) 97 p
2. Hermunen Mauno (FIN) 83 p
3. Chareyre Adrien (FRA) 77 p
4. Lazzarini Ivan (ITA) 76 p
5. Kejmar Pavel (CZE) 58 p
6. Ravaglia Christian (ITA) 58 p
7. Karanyotov Angel (BUL) 52 p
8.Occhini Andrea (ITA) 45 p
9.Travnicek Tomas (CZE) 31 p
10. Bidart Sylvain (FRA) 29 p.

Cel mai bun timp de circuit a fost obtinut de Chareyre Thomas: 01:05.130 in tura 12.

Urmatoarea etapa se va desfasura la Sosnova, in Cehia, in data de 15 iunie.