Europenele de la Bacau

 

Prima zi a celei de a doua etapa a Campionatului European de Enduro, desfasurata in acest weekwnd in Bacau in organizarea clubului X Cape, a insemnat pentru toti pilotii prezenti o lupta cu noroiul si apa provocate de cele doua zile de ploaie non stop. Conditiile meteo i-au favorizat pe britanici, Thomas Sagar termina pe primul loc la general cu o motocicleta KTM urmat de italianul Maurizio Micheluz pe Suzuki campionul en-titre  si un alt britanic pe trei Jamie Lewis pe Husqvarna.

In competitia pe clase Micheluz castiga la  clasa E1 în fața unui alt britanic, pilot Husqvarna Jack Rowland și a elvetianului Jonathan Rosse . Sagar castiga la clasa E2 cu mai mult de un minut în fața compatriotului său Lewis și a suedezului Martin Sundin. La E3 pilotul italian Jacopo Cerutti castiga in fata francezului Jagu Julien și germanului Marco Neubert. La Veterani castiga cu un avans mai mare de un minut austriacul Werner Müller in fata francezului Laurent Pannetier iar la femei frantuzoaica Audrey Rossat se impune pentru a treia oara consecutive.

In ziua a doua motociclistul britanic Tom Sagar este din nou cel mai rapid si ocupa prima pozitie in clasamentul general al celei de a doua etape europene de enduro desfasurata la Bacau. “In acest weekend probele special au fost potrivite pentru mine si ceilalti piloti britanici” declara riderul KTM.

Al doilea in clasamentul general se claseaza britanicul Jamie Lewis urmat de iatalianul  Maurizio Micheluz care reuseste sa-si pastreze pozitia de lider al CE dupa doua etape si promite sa-si ia revensa in fata lui Sagar la etapa din Italia.

La clasa E1 a castigat pilotul britanic Jack Rowland urmat de Jonathan Rosse din Elveția. La clasa E2 Sagar a câștiga în fața lui Lewis și Robin Nijkamp din Olanda.

La clasa E3 s-a dat o lupta la secunda intre italianul Jacopo Cerutti si germanul Marco Neubert, lupta terminate in favoarea italianului. Cate patru victorii la rând au avut Werner Müller la Veterani și Audrey Rossat la clasa femeilor.

Romanii prezenti la aceasta etapa de CE au ocupat la clasa E2+3 Juniori locul 12 prin Botoaca Andrei, la clasa E3 Seniori Gyenes Emanuel ocupa locul 10 si Csaba Domokos  locul 7 la Veterani .

 

Sursa FIME

Vezi rezultate —> http://fim-europe.com/images/pdf/pressrelease2014/070_2014_press_release.pdf