Finala Campionatului Național de Motocros – Et. V – Ciolpani 24-25.10.2020

C43A3481Etapa finala a Campionatului National al Romaniei la Motocros a avut loc sambata si duminica trecuta pe circuitul TCS Racing Park din Ciolpani. Competitia a fost organizata de clubul Dual Racing Team Bucuresti cu sprijinul FR Motociclism si al partenerilor. Concursul a contat si pentru Campionatul National de Motocros pe Echipe al României.

Pentru CN Individual au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete; 2T, in timp de pentru CN Echipe au contat rezultatele claselor 50cc cumulat, 65cc, 85cc, MX1, MX2-MX2 Juniori cumulat, Amatori cumulat si Veterani cumulat.

C43A3503Cel mai rapid sportiv pe circuit a fost #81 George Cabal de la Jitsu Zarnesti care a reusit sa castige in fata lui #21 Adrian Raduta (Top Cross TCS Otopeni) ambele manse ale clasei MX1. Notabila este revenirea in activitate a lui Adi Raduta cu ocazia CN Echipe, care a demonstrat ca inca este suficient de pregatit fizic pentru a putea incheia cu succes 2 manse de concurs la cel mai inalt nivel national. Pe locul al treilea s-a clasat Zubritskii Danila din Moldova care a profitat de abandonul lui Mihail Cociu (Steaua Bucuresti) in mansa a doua pentru a urca pe ultima treapta a podiumului. George Cabal castiga astfel Titlul de Campion National al Romaniei, fiind victorios in toate mansele clasei.

C43A3452Si #411 Robert Krisztian Tompa (Steaua Bucuresti) si-a adjudecat victoria in cadrul clasei MX2, castigand de asemenea Titlul de Campion National al Romaniei cu victorii in toate mansele disputate. O batalie frumoasa a fost oferita de-a lungul Campionatului de Arthur Tataru si Iosif Petru (ambii de la Top Cross TCS Otopeni), care s-au duelat pentru pozitia secunda a clasei, in final Iosif Petru reusind sa acumuleze cu 2 puncte in plus fata de coechipierul sau in Clasamentul General final.

C43A3517La clasa MX2 Juniori doi sportivi erau despartiti de numai 1 punct inainte etapei finale, cu #476 Marius Achim Popovici in avantaj fata de Eross Koppany (ambii de la Top Cross TCS Otopeni). Doua manse foarte bune, conduse de la start pana la sosire pentru Mario, coroborate cu mici greseli de pilotaj ale lui Koppany au dus la deznodamantu-l final – primul Titlu de Campion National al Romaniei pentru Mario Popovici in saua unei motociclete de capacitate cilindrica mare.

C43A3369#11 Zoli Ordog (Top Cross TCS Otopeni) domina autoritar intrecerile 2020 ale clasei 85cc, reusind performanta de a castiga toate mansele disputate in ultimul sau sezon la aceasta clasa si cu aceste victorii si titlul de Campion National, pentru a incununa un sezon deosebit, dupa castigarea Titlului de Campion European BMU in urma cu trei saptamani. Din sezonul urmator, Zoltan va face trecerea la clasa MX2 Juniori unde suntem nerabdatori sa il urmarim. Aflat la a treia clasare pe locul secund din trei participari consecutive, moldoveanul Novoidarovshii Nichita (KTM) urca pana pe locul al saselea in Clasamentul General. Victor Rusu securizeaza pozitia secunda in clasamentul general cu doua clasari pe ultima treapta a podiumului in fata coechipierului sau Nicuta Chiujdea, care incheie Campionatul 2020 pe locul al treilea la general.

Clasa 65cc a fost capul de afis a etapei finale, cu 2 sportivi aflati la egalitate de puncte – #210 Sami Dumitru (Top Cross TCS Otopeni), aflat in primul an de participare la aceasta clasa si #100 Liviu Jigmond Jr. (Moto Extrem Lugoj) , vice-campionul en-titre al clasei. Szoke-Eross Mark (Moto Extrem Lugoj) era despartit de lideri de numai 10 puncte si avea sanse la titlul de campion daca rezultatele ar fi fost similare cu cele de la etapa din Sfantu Gheorghe, atunci cand a acumulat maximum de puncte in timp de Sami si Liviu au reusit sa castige numai 40 de puncte fiecare.

001 IMG_4576In final, Sami a fost cel care a reusit sa fructifice avantajul disputarii finalei pe circuitul sau de casa, impunandu-se in ambele manse de concurs si securizandu-si atat victoria cat si Titlul de Campion National al Romaniei in sezonul sau de debut pe motocicleta 65cc cu schimbator. Prima mansa a fost plina de dramatism, atunci cand in ultimele doua tururi Liviu Jigmond Jr. si Mark Szoke-Eross s-au agatat intr-un viraj in timpul luptei pentru pozitia secunda si au cazut, motocicletele ramanand contorsionate una in cealalta. Dupa doua manse, pozitia secunda a fost adjudecata de Luca Stefanescu (Top Cross TCS Otopeni) care a reusit sa castige cu 5 puncte mai mult decat Liviu Jigmond, ocupantul pozitiei a treia in etapa finala si a locului secund in Clasamentul General Final.

01 IMG_5531Clasa 50cc a fost marcata de un traseu foarte tehnic si lung pentru aceaste motociclete, cu aproximativ 2 minute pe turul cel mai rapid din calificari. #55 Theodora Gumeniuc (Top Cross TCS Otopeni) reuseste de asemenea sa fructifice avantajul terenului propriu si castiga ambele manse cu avantaje confortabile. In prima mansa, Campionul European BMU 2020 al clasei #5 Vlad Stoichitu (Jitsu Zarnesti) obtine locul secund la clasa Juniorilor Mari, acesta reusind o clasare in fata oponentilor sai Cociu Nicolas (Steaua Bucuresti), Gheorghe Ciorici (Moldova) si David Sencea (Jitsu Zarnesti). Mansa a doua a clasei incepe cu un carambol la start in urma caruia Vlad Stoichitu incepe cursa de 8 minute plus 2 tururi din ultima pozitie, angajandu-se intr-o cursa de recuperare. Gheorghe Ciorici reuseste pozitionarea pe locul secund, ceea ce il propulseaza pe locul secund al etapei. Dupa o frumoasa cursa de recuperare terminata pe locul 5, Stoichitu strange suficiente puncte pentru a urca pe ultima treapta a podimului de etapa si pe pozitia secunda in Clasamentul General.

03 IMG_4466Artemii Gangurean (Moldova) castiga intrecerile Juniorilor Mici, reusind o victorie dubla in fata celui mai mic Campion National al Romaniei – #10 Dean Victor Iovita (Moto Extrem Lugoj), care prin locul obtinut a strans punctele necesare pentru a isi adjudeca acest titlu in fata lui #40 Toader Alecsei Matei de la Top Cross TCS Otopeni.

La Veterani cel mai bun sportiv la aceasta etapa a fost #78 Ionut Marius Cojanu (Juvenes Targu Mures), acesta castigand Titlul de Campion National la Veterani 1. Spendier Manfred (Top Cross TCS Otopeni) a reusit clasarea pe locul secund in aceasta clasa, in timp ce pe locul al treilea a terminat Marcel Visoiu (Lido Campina) dupa o stransa lupta cu coechipierul sau Sebastian Strechioiu. La Veterani 2 castigator si Campion National in acest an este Popescu Ciprian (Dual Racing Team Bucuresti), care i-a devansat la aceast concurs final pe Daniel Nagy (Steaua Bucuresti) si pe Alexandru Enceanu (SMART Brasov), ocupantii pozitiilor doi si trei pe podium.

IMG_5356La clasa Fete #110 Stefania Bancila (Top Cross TCS Otopeni) demonstreaza din nou ca este cea mai rapida, castigand atat locul 1 pe etapa cat si cel din Clasamentul General, adjudecandu-si titlul de Campiona Nationala in fata coechipierei sale #222 Aida Cojanu. Pe locul al treila al etapei s-a clasat tot o sportiva Top Cross TCS Otopeni – #17 Alexandra Negoita, in timp ce la clasa 300cc 2T prima pozitie a fost ocupata de #15 Catalin Ionut Marin (Britmar Campina).

Clasa Amatorilor este castigata de moldoveanul Nicolae Cociu cu o dubla victorie. La Amatori MX1 podiumul a fost completat de Laurentiu Tanase (Top Cross TCS Otopeni) si Andi Suchi (Juvenes Targu Mures), in timp ce la Amatori MX2 Galfi Csaba Zalan (Steaua Bucuresti) isi adjudeca atat victoria de etapa cat si cea din Clasamentul General.

IMG_6419Cel mai bun club de motocros al anului este Top Cross TCS Otopeni, care a reusit in intrecerea pe echipe sa cumuleze un total de 322 puncte din 350 posibile, fiind de altfel singurul club care a avut participanti la toate categoriile. Pe locul secund au terminat sportivii clubului Steaua Bucuresti – 197 puncte in timp ce pe locul al treila s-au clasat sportivii clubului Jitsu Zarnesti cu un total de 115 puncte.

Rezultatele complete ale CNIR MX Et.V sunt disponibile aici, in timp ce Clasamentul Echipelor poate fi vizualizat aici. Situatia in Clasamentul General Final al CNIR Motocros 2020 este disponibila aici.

Felicitari tuturor participantilor si familiilor lor, cluburilor, partenerilor si sustinatorilor care au facut posibila desfasurarea Campionatului National de Motocros 2020 in conditii de siguranta in aceste vremuri de pandemie.

Ne vedem la start in 2021!