Gata de start

 

Astazi s-au incheiat antrenamentele libere iar in urma intrecerii celor mai rapizi opt piloti din aceste sesiuni in cursa SuperChrono s-a stabilit pozitia pe grila de start in etapa a II-a din Campionatul Mondial de Supermoto.

Iata cum vor porni maine pilotii din S1: din prima linie fac parte cei doi frati Chareyre, Adrien si Thomas precum si Hermunen Mauno. Este o linie de start foarte puternica
deoarece Adrien, poreclit Pisica, a castigat la 21 de ani (2007) titlul de Campion Mondial la Supermoto S1, fiind cel mai tanar campion la aceasta disciplina. De parca acest fapt nu ar fi fost suficient, Adrien trece in 2008 la S2 si castiga si aici titlul de Campion Mondial. Din palmares ies in evidenta titlurile de Campion al Frantei la Supermoto in anii 2001, 2005, 2006, la diferite clase.
Fratele sau Thomas a fost cel mai tanar debutant in Mondialul de Supermoto S2, avand in 2004 doar 16 ani. Este castigator al Campionatului de Supermoto S1 in anii 2010 si 2012 precum si castigator a numeroase competitii franceze si italiene.
Mauno Hermunen a trecut de la motocross la supermoto in 2006, an in care s-a acomodat cu noua disciplina. In 2007 castiga Campionatul Finlandez de Supermoto, iiar in 2008 pe cele din Finlanda, Austria, Germania si din zona Scandinava.
In linia a doua sunt Kejmar Pavel, Ravaglia Cristian si Lazzarini Ivan iar in linia a 3-a sunt aliniati la start Karanyotov Angel, Vorucek Petr si Occhini Andrea. Romania este reprezentata de Sorin Traistariu (nr de concurs 71) si Gregoire Andre (nr de concurs 23) care vor lua startul maine in rand cu Georgiev Alexander din Bulgaria.
Pista va fi deschisa motociclistilor la ora 10:00 pentru o incalzire usoara. De la ora 11:30 se va da startul in mansa intai, deschizatori fiind cei de la SM85, grupa unde spectatorii il pot incuraja pe micutul Andrei Filimon din Arad, avand numar de concurs 7.
Clasele SM2 si SM3 vor lua startul in prima mansa la ora 12:15. Eroul zonal din aceasta cursa este Vlad Neaga, numar de concurs 194, un timisorean care anul trecut a castigat titlul de vicecampion european.
Un fapt cu adevarat demn de mentionat este ca Televiziunea Romana va transmite in direct pe TVR1, cu incepere de la ora 16:30 mansa a doua a Campionatului Mondial de Supermoto S1 si SM2, cu tot cu festivitatile de premiere. Emisia TV va fi retransmisa cu o intarziere de 25 de minute pe posturile Motors Tv Europa, Franta si Marea Britanie, pe RaiSport in Italia, pe Sport Tv in Portugalia si Africa, pe Mtv 3 in Finlanda, de postul national de televiziune din Bulgaria BNT si de cel national din Cehia Ceska Televitze, pe Fox Sport in Australia, Noua Zeelanda, Asia si America de Sud. In indepartata Brazilie, etapa de la Arad va putea fi urmarita pe doua canale: Fox Sport si Band Sport.
Pentru restul lumii este creat un canal de youtube S1GP.
Organizatorii se asteapta la un aflux mare de public, manifestarea fiind mediatizata la cel mai bun nivel pe toate canalele media disponibile: internet, presa scrisa, panotaj stradal, radio si TV. Accesul publicului este gratuit, mai putin in zona “fierbinte” din pit-lane unde intrarea va costa 25 lei. Va fi un spectacol total unde sfidarea aderentei in curbele luate pe calcai, cu motocicleta culcata sub 45′ vor alterna cu zona off-road unde sariturile in inaltime vor da peste cap legea gravitatiei.