Impresii ale pilotilor romani la final de Romaniacs 2017 – II

11 (2)Ioan Botez – Masterbike Cluj #479 – Clasa Bronze

Acum ca au trecut cateva zile si au inceput sa se mai linisteasca gandurile, pot spune linistit ca e cea mai tare experienta sportiva de care am avut parte pana acum. Partea buna e ca mi-a placut cam mult, partea rea e ca nu stiu ce ar putea urma. Probabil ca voi incerca sa fructific in competiile interne ce am invatat, cel putin anul acesta. Bugetul pentru aceasta pasiune este limitat si fara sponsorii principali Cocktail Service si Fusion (folii auto cu 25 ani garantie), sau a prietenilor si familiei, participarea la Redbull Romaniacs ar fi ramas la stadiul de vis. Se pot face lucruri marete daca indraznim sa gandim mai curajos, eu sigur nu ma voi opri aici.

 

Dragos Isacescu – Velox Enduro Racing #536 – Clasa Bronze

După aproape 10 ani, cand ma uitam la filmări de la această eveniment, momente in care visam sa particip…. am terminat Redbull Romaniacs. A fost o cursa grea pe care am inceput-o cu stangul prin faptul ca am reusit sa am ce imi trebuie cu doar o lună înainte de începerea cursei. Practic înscrierea a fost confirmată cu 3 saptamani inainte. Nu pot spune ca am avut parte de un mare antrenament. Cursa care o doream sa fie de pregătire, Enduro Zarnesti, am incheiat-o prematur cu 2 pene de cauciuc succesive. Au urmat câteva iesiri cu prietenii dar nici vorba de un antrenament potrivit. Apoi faptul ca am avut emoții mari s-a văzut în greșeală făcută la prologul încheiat cu DNF.

IMG_3280Cursa in sine a început în prima zi de off-road, la sfârșitul căreia am avansat multe poziții. Plecat antepenultimul la clasa Bronze a trebuit să depășesc multi pentru a încheia ziua în prima jumătate a clasei. La sfârșitul acestei zile am resimțit lipsa de antrenament. Am obosit destul de mult si forțat de ploaia care părea să vină din ce in ce mai tare in conditiile unor colaborări abrupte foarte afanate. Ziua a două am mers conservator (stiam ca ziua 3 e cea mai grea), motiv pentru care am pierdut destul de multe poziții dar imi doream sa fiu odihnit pt proba de foc. Ziua a 3-a a fost cea mai lungă. Am fost speriat din start de diferenta mica dintre cel mai bun timp aproximat si timebar. Stiu ca nu am viteza si faptul acesta e un factor de stres. Am crezut ca timebar-ul este 8 h si mi-am propus sa merg in ritm alert primele 7h si apoi sa dau tot ce se poate pana ajung la finish. Speram sa ma încadrez in 7 h-7 h 15. Traseul ă fost mai greu ca in zilele trecute si cand pe ceas au trecut 7h si inca eram departe in pădure am început să merg cat am putut de tare. Au fost coborari abrupte si lungi pe care am rămas fără frână, am cazut, am rămas fără schimbator de viteze. Am terminat in 7 h, 59 min si 32 sec cu lacrimi în ochi de frica ca dupa acest efort nu voi primi medalia mult dorita. La sfârșit am aflat ca timebarul era 8.15. După dramă din ziua 3, ultima zi am mers încet la plimbare, aveam timp suficient, dar cu emoții referitoare la finish, urcarea si obstacolul de final, asa incat fără să îmi pese de poziția de finish am mers relaxat si am obținut medalia mult dorita. A fost o cursa grea, lunga, si de care ma bucur ca am terminat-o. Mi-am împlinit visul si am si o poveste frumoasa de spus. Nu cred ca am reusit din talent si pregătire ci din tenacitate. Vreau sa multumesc firmei Sipsatus si studioului de arhitectură ARA care m-au ajutat financiar precum si familiei si prietenilor. Am terminat Redbull Romaniacs.

 

IMG_2852Rienk Tuinstra – Hai la Mișcare Sibiu –  KTM 300 #16 (pilot olandez cu rezidența în România și licență FRM) – Clasa Gold

RBR 2017 a fost o cursa dificila dar frumoasa. Pe porțiunile grele am fost in elementul meu dar pe viteza am pierdut ceva timp, e un aspect la care trebuie sa mai lucrez! Am fost mult împreuna in timpul cursei cu Josza Norbert Levente, un rider foarte rapid si bun. Am avut chiar un punct sau doua in care ne-am ajutat, in rest a fost fiecare pentru el! De asemenea Varga Zsolt a terminat clasa Gold, pe o poziție buna având in vedere dificultatea traseului. Incerc sa revin in 2018 la RBR cu o pregătire mai buna si sa particip la cât mai multe curse naționale. Vreau sa mulțumesc sponsorilor pentru suport (DMF DIETVORST, DUWAKO, IXXXI JEWELRY, BURDIE ROADSAFE, ENDURO RIDING SIBIU), soției , familiei si lui Wopke Hoekstra (cel ce a avut grija de service)! Un mare respect pentru toți prietenii si iubitorii de enduro care se aflau pe traseu sa ne susțină încă de la primele ore! Mulțumesc fotografilor (privați si nu numai) care au reușit sa facă poze si filme cu care pot atrage mai mulți sponsori! Mulțumesc tuturor pentru ca RBR este un raliu in care nu reusesti de unul singur !

 

Căciula Marian – Masterbike Cluj #461 – Clasa Bronze

A fost un concurs foarte tehnic. Și foarte provocator. La fie care pas te aștepta ceva si mai dificil. Cu greu am reușit sa termin. A fost  foarte bine organizat si multi spectatori. A fost foarte Ok. Va mulțumim! Celor care au fost alături de noi, medici, organizatori, media (ati fost super), tuturor.