Mani Gyenes castiga prima etapa a CNIR Enduro – Sebis 1-2.04.2017

Photo 02-04-2017, 14 17 53Moto-clubul Lion Racing Team Arad a organizat cu succes prima etapa de Campionat National al Romaniei la Enduro: #sebisendurochallenge 2017 ! Concursul desfasurat la Sebis in weekend-ul trecut a contat atat in economia Campionatului European BMU cat si in cadrul Campionatului Maghiar, 153 de sportivi prezentandu-se la start.

#311 Mani Gyenes (Vectra Zarnesti, KTM) a reusit sa castige toate cele 9 probe speciale ale concursului si sa se impuna in fata sportivilor de la clasa A, destinata profesionistilor. Singurul care “i-a suflat in ceafa” pe tot parcursul evenimentului este #394 Andrei Botoaca (CSU Stiinta Bucuresti, KTM), care a completat dubla romaneasca de pe podium.

Andrei s-a clasat constant la 2-3 secunde in spatele lui Mani Gyenes, promitand o competitie pe cinste in acest an la Enduro clasic in Romania.

Pe locul al treilea s-a clasat slovacul Radek Bohuslav, fost pilot de motocros in Campionatul Mondial, care s-a declarat incantat de nivelul competitiei din Romania.

Descarca Rezultate Complete – CNIR Enduro E1 Sebis Enduro Challenge – 1-2 Aprilie 2017

Noua “achizitie” a celor de la Masterbike Cluj – Jozsa Norbert Levente (KTM), i-a dat dePhoto 02-04-2017, 14 16 39 furca Campionului National in exercitiu de la clasa Juniori: Joanan Nagel (Lion Racing Team Arad, Yamaha), impunandu-se in ambele zile. Varga Zsolt (KTM), de anul acesta la CSU Stiinta Bucuresti, a terminat pe locul al treilea al podiumului in ambele zile.

 

Csaba Lorincz (Ditriders Ditrau, KTM) a zburat pe traseul categoriei Quad Pro si a marcat maximum de puncte dupa doua zile de concurs: 40 de puncte. Pe locurile doi si trei s-au clasat starurile locale: coechiperii Lion Racing Team Arad Razvan Mocuta (Yamaha) si Sebastian Bodea (Honda). La ATV Pro s-a impus Danut Condre, care a castigat ambele zile in fata lui Vilmos Zsolt Szejke (ambii de la Lion Racing Team Arad, ambii pe Can-Am).

 

La clasa rezervata Veteranilor Peter Nagy (Ungaria, KTM) a castigat ambele zile de concurs, in timp ce Attila Havran (Ungaria, KTM) s-a clasat pe locul secund atat sambata cat si duminica. Surpriza a produs-o Gereb Domokos (Csiki Enduro & MX Harghita, Huaqvarna) care in ciuda absentei de cativa ani de la intrecerile de Campionat National de Enduro a cucerit ultima treapta a podiumului in fata unei clase super populate cu 31 de sportivi la start.

 

Photo 02-04-2017, 18 12 39Photo 02-04-2017, 18 14 57Photo 02-04-2017, 18 18 00

Clasa Expertilor – B – a fost castigata de maghiarul Mark Abraham (Sherco), dupa un loc 1 in prima zi de concurs si un loc 2 duminica. Hegyi Eduard (Masterbike Cluj, KTM) a fost romanul care a reusit sa castige duminica in fata lui Abraham, din pacate victoria acestuia nu a fost suficienta pentru a castiga si rezultatul general deoarece in prima zi de concurs acesta s-a clasat al treilea, dupa Lucian Neaga (Velox Enduro Racing Pitesti, KTM). Cu un loc doi in prima zi si un loc trei in a doua Lucian a trebuit sa se multumeasca cu locul al treilea pe podiumul general.

 

Photo 02-04-2017, 18 27 30

Photo 02-04-2017, 18 19 25

Photo 02-04-2017, 18 26 05

La clasa Incepatorilor – C – maghiarii inscrisi in competitie s-au dovedit a fi cei mai pregatiti pentru concurs: Tamas Majoros castigand in fata lui Mark Lazslo si Peter Mangyi. Cel mai bun roman din concurs la aceasta clasa (cea mai numeroasa, cu 39 de sportivi aliniati la start) a fost Cristian-Valentin Juvina din Giurgiu, aflat la primul sau concurs oficial.

Photo 01-04-2017, 13 56 10

La Quad Hobby castigator dupa doua zile de concurs a fost Cristian Perva (KTM), in timp ce pe locul secund s-a clasat Denis Iacob (Yamaha). Podiumul a fost completat de Laurentiu Jurca (Yamaha), toti trei sportivii fiind legitimati de Lion Racing Team Arad.

La ATV Hobby s-a impus Attila Kalmar (Persistent Enduro Team Bihor, Can-Am), care a reusit sa castige in fata pilotilor locali Zoltan Szekeres si Sandor Torok (ambii Lion Racing Team Arad, Can Am).

In Campionatul pe echipe pilotii CSU Stiinta Bucuresti s-au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, acestia devansandu-i pe cei de la Lion Racing Team Arad si Vectra Zarnesti, ocupantii locurilor doi si trei.

Etapa a contat de asemenea si in Campionatul European BMU de Enduro:

Descarca Rezultate Complete – Campionat European BMU Enduro – Sebis – 1-2 Aprilie 2017

Felicitari tuturor participantilor si tuturor celor care au facut posibil acest eveniment !

Urmatoarea etapa din CNIR Enduro este programata sa se desfasoare la Ditrau in perioada 14-16 Iulie 2017! Mult succes tuturor !