Mani Gyenes: Povestea celor 10 finisuri din Raliul Dakar

C43A9177Desemnat de catre organizatorii raliului Dakar Legenda inca din 2020, Mani are in total 12 participari la cea mai dificila competitie de anduranta din lumea sporturilor cu motor. Emanuel Gyenes a reușit să obțină de-a lungul anilor trei victorii, câștigând inclusiv clasa Original by Motul (fără asistență tehnică), cea mai dură dintre ele.

IMG_3025Marti, 24 mai, de la 18.30, în București, la Inpresso Lounge (Parcul Herăstrău), a avut loc o frumoasa reîntalnire cu Mani, acesta prezentându-ne în premieră clipul cu retrospectiva Dakar 2022. A urmat apoi o discuție liberă pe marginea celor 10 finișuri din cel mai cel raliu al lumii, sportivul român rememorând momentele cheie ale carierei sale prodigioase. 

IMG_3038O aventură începută în 2007, în Africa, continuată apoi în America de Sud și mai recent în Arabia Saudită. Un prim Dakar în care Mani a aparut neașteptat pe toate posturile TV ale lumii grație gestului de a își goli rezervorul spate de benzină pentru a îl ajuta pe Robby Gordon (fostă legendă a NASCA-ului american).Furtuni de nisip, evoluții la aproape 5.000 de metri altitudine, rulat printr-o câmpie de sare plină cu apă la peste 3.000 de metri altitudine, nenumărați kilometri parcurși la peste 40 de grade Celsius și mulți alții la sub 5 grade Celsius. Un Dakar în care a ajuns la finiș datorită uleiului primit de la un spectator, peste 7.000 de kilometri rulați în 2022 cu cadrul motocicletei rupt, câștigarea clasei Original la 7 luni după o triplă fractură la piciorul drept. Iată doar câteva dintre filele poveștii pe care o veți afla pe 24 mai.

IMG_2988Alături de sportivul sătmărean au stat aseară prieteni, sponsori, fani, oameni de presă, dar și motocicleta de concurs din ultimul an, casca primită cadou după acorarea titlului de Legendă a Dakarului și toate cele 10 distincții pentru 10 raliuri duse la bun sfărșit.

Felicitari pentru tot ceea ce faci Mani! Mult succes la Red Bull Romaniacs 2022 si la Dakar 2023!