Participări internaționale ale sportivilor români la finalul lunii Iunie 2024

C43A7484 009Federatia Romana de Motociclism a primit un numar mare de solicitari din partea sportivilor pentru a participa la concursuri care se desfasoara in afara României în perioada imediat următoare.

Menționăm în primul rând participarea lui Varga Zsolt la Campionatul Mondial de Hard Enduro, acesta concurând din partea clubului Go Racing București la clasa profesioniștilor, singura clasă care punctează în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Motociclism. Acesta va concura în etapa a III-a care se desfășoară la începutul săptămânii viitoare în Serbia. Varga pleacă la XROSS Rally având deja trei puncte mondiale și locul 17 în clasamentul provizoriu după primele două etape. Concursul se va desfășura între 19 și 22 Iunie 2024.

Vor mai concura în Serbia la XROSS Rally următorii sportivi: Harpa Paul și Grecu Sergiu de la Haita Deva; Fratila Paul, Tuinstra Rienk, Bozesan Claudiu și Mihu Jani Adrian de la Black Ryders Sibiu; și Bergmann Timo de la Go Racing București.

La Motoclasic vor face deplasarea în Ungaria pentru a concura în Campionatul Alpe Adria, Balcanic și Național: Popoviciu Lucian (Lupo Racing), Doana Florin (Drobeta Motors 2003), Sarac Cristian (Arici Supermoto), Beleiu Alexandru (Ghiroda si Giarmata Vii) si Marin Virgil (Century Team).

Popatinica Danut si Slabescu Serban vor merge tot în Ungaria pentru a concura în competiția Hungarian Open Drag Racing Championship.

La disciplina Motocros Novoidarschii Nikita (Jitsu Zarnesti), va concura în Bulgaria; iar Chiriac Mihail si Sorocolet Igor de la ACS enduranch în Republica Moldova.

Sportivul Damian Andre (CS Braila), pleacă pe 22 Iunie la Teterow in Germania la Campionatul Mondial de Tineret de Speedway clasa 250 cc. Damian va concura apoi si pentru Campionatul European de Speedway 250 cc Tineret de la Debrecen intre 06-07.07.2024.

Mult succes tuturor!