Piatra Neamt va deveni pentru trei zile Capitala Europeana la Hard-Enduro

In acest weekend, 20-22 iunie, Piatra Neamt va deveni pentru trei zile Capitala Europeana a Hard-Enduro-ului. Succesul de care s-au bucurat primele trei editii HEPN din anii precedenti au determinat FIM Europe sa introduca aceasta competitie in calendarul continental.
Cea de-a patra editie Hard Enduro Piatra Neamt reprezinta si prima etapa de Cupa  Europeana desfasurata in Romania, a doua in ordinea celor prevazute pentru 2014. Prima etapa a avut loc  la Back Cown Quarry (Marea Britanie), iar urmatoarele sunt programate in Storstenshojden (Suedia), respectiv Drebach Driessbach (Germania).
In functie de nivelul de pregatire si materialul de concurs de care dispun, riderii de la HEPN 2014 pot alege sa concureze la clasa 
profi, experti, hobby sau veterani. Primii 20 de piloti clasati la clasa Profi vor primi puncte in cadrul Cupei Europene de Enduro Extrem.
In acest moment au  anuntata prezenta peste 140 de sportivi, inscrierile continuand pana pe 20 iunie. La start sunt prezente nume grele din acest domeniu: David Knight (UK) – detinator a trei titluri de Campion Mondial la enduro clasic si castigator The Tough One 2014; Paul Bolton – rider din Topul 10 mondial, castigatrul clasei Pro la  HEPN 2012; Wade Young (Africa de Sud) – la doar 18 ani a castigat cursa de enduro extrem din Namibia, Red Bull Braveman; si nu in ultimul rand  Emanuel Rogojan, care la 20 de ani a devenit primul roman care a concurat la The Tough One.
Traseele de concurs marcate, care vor strabate zone salbatice din  Muntii Gosmanului si Cernegura din judetul Neamt – un loc perfect pentru hard-enduro, sunt diferite atat ca dificultate pentru fiecare clasa in parte, mai usor la Hobby, mai solicitant la Pro, cat si pentru fiecare zi de concurs.
Ordinea de start pentru prima zi in munte, sambata 21 iunie, va fi data de clasarea in urma Prologului de pe Muntele Cozla de  
vineri 20 iunie, unde vor putea fi vazuti indeaproape cei mai buni rideri ai momentului intr-un spectacol extrem.