Pregatire cu Emanuel Gyenes pentru EnduroGP – Bacău 07.04.2024

Imagine WhatsApp 2024-04-04 la 13.10.52_8865895dOrganizatorul etapei romanesti de Campionat Mondial de Enduro din 2024, clubul X-Cape Bacău, l-a invitat duminica pe Emanuel Gyenes pentru a susține un curs teoretic si practic gratuit cu sportivii români care intenționează să concureze la EnduroGP (inclusiv cei care vor concura la clasa OPEN, clasă care aleargă alături de sportivii din mondial dar punctează într-un clasament separat).

Ionuț Ceasar, directorul X-Cape Bacău, ne-a declarat:

„Îmi doresc ca prin acest training sportivii români să se pună la punct cu tehnicile specifice disciplinei Enduro clasic. Cei dornici să învețe dedesubturile regulilor Campionatului Mondial de Enduro au acum posibilitatea să o facă alături de Maestru al Sportului Emanuel Gyenes, multiplu campion al României și Ungariei la Enduro. Așteptăm să vină la mondialul de la Bacău care se va desfasura între 9 și 12 mai 2024 cât mai mulți piloți români care să facă o figură cât mai frumoasă.”

Programul de pregătire cu Mani se va desfășura duminică 07 aprilie 2024 la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” din Bacău (cunoscut și ca centrul CAIX sau Bacau Business and Exhibition Center), astfel încât vor putea participa și sportivii care aleargă sâmbătă în prima etapă națională de Endurocross de la Iacobdeal. Această locație nu a fost aleasă întâmplător; tot aici urmând să fie si paddockul campionatului mondial în mai. Cursul teoretic se va desfășura între orele 10:00 și 12:00, iar cel practic până la ora 17:00 (în apropierea centrului). La eveniment se vor lua interviuri de către postul de televiziune ProTV si vor mai fi prezenți și alți reprezentanți ai mass-media din localitate. Pentru orice detalii suplimentare vă rugăm să îl contactați pe domnul Ionuț Ceasar.

Imagine WhatsApp 2024-04-04 la 13.10.53_6aaad829Emanuel Gyenes:

„Ne-am gânit că mulți piloți români doresc să concureze la EnduroGP Bacău, dar au emoții la gândul că această disciplină este prea dificilă. Vă asigur că nu este, iar participarea la acest curs teoretic și practic vă va fi suficientă pentru a concura la cel mai înalt nivel. Se va organiza o etapă mondială in România și îmi doresc să fie cât mai mulți sportivi români la start. Piloții care vor lua startul trebuie ca pe lângă tehnica de pilotaj să aibă și câteva cunoștințe referitoare la regulamentele specifice ale Enduro-ului clasic și să înțeleagă mai bine cum se desfășoară un astfel de concurs.  O să le explic și o să îi ajut să înțeleagă tot ce au de făcut, de la inscriere și pana la cum să își pregătească motocicleta. Detalii referitoare la diferențele față de un concurs de Hard Enduro, la ce să fie atenți pe traseu și cum să își calculeze timpii de concurs pe fiecare tur. O să pun accentul pe restricțiile specifice acestei discipline, existența unui parc ferme care este cu adevărat închis și astfel trebuie ca fiecare să se organizeze foarte bine referitor la ce are de făcut în scurtul timp disponibil. Punctualitatea este importantă, la fel și ce scule alegem să punem în trusă sau cum pregătim motocicleta pentru un mondial. Fiecare zi este diferită, există patru teste și astfel patru setări diferite specifice fiecărei probe. Vom povesti împreună de la ora 10:00 și apoi vom ieși puțin și pe traseu. Vă aștept la Bacău în număr cât mai mare.