Prolog 30.07.2019 – Red Bull Romaniacs – Sibiu

C43A2285  dddFoarte multi spectatori azi pe bulevardul Coposu din Sibiu si un Prolog mult mai dinamic comparativ cu ceea ce ne-a obisnuit in trecut Red Bull Romaniacs. Cei 700 de metri si cele 12 obstacole gandite de Andy Fazekaș au fost parcurse cel mai rapid de Taddy Blazusiak din Polonia, urmat de Jonny Walker din Marea Britanie si Pol Tarres din Spania. Rienk Tuinstra care aleargă în Campionatul Național de Hard Enduro a terminat pe locul 23. Claudiu Bozesan a fost cel mai bine clasat pilot roman la Clasa Gold (33).

Ineditul acestui Prolog a fost o saritoare peste un obstacol mai altfel. La jumatatea traseului sportivii sareau peste un Ford Ranger Raptor nou nout, multi spectatori intrebandu-se daca acesta va supravietui intact acestei zile.

C43A2189 dddLa clasa Silver cei mai bine clasati piloti români au fost Cristian Harpa (13), Sergiu Grecu (14), si Emanuel Gyenes (18). Ionut Anghelui ne-a declarat la finalul Prologului urmatoarele: Nu a fost chiar un prolog reusit pt mine cu toate ca traseul a fost unul simplu. Am facut cateva greseli banale si am pierdut ceva timp. Asta se cunoaste. La Silver nivelul este foarte ridicat. Avem insa patru zile de concurs in fata si in padure multe se schimba. Vom vedea.

IMG_1733 cccLa clasa Bronze, termina pe locul 25 Marius Muntean, pe 60 Eduard Socaci si pe 90 Bulai Paul.. La finalul zilei, Paul ne-a declarat urmatoarele:

Chiar dacă prologul a fost mai usor decât anul trecut si ținând cont nivelul meu de pregatire si de faptul că suntem la o competiție unde concureaza elitele mondiale in materie de enduro eu cred ca m am clasat destul de bine ocupand poziția 90 din 207 concurenți la clasa Bronze. Ceea ce contează cel mai mult este faptul ca trebuie sa mi pastrez energia pentru a putea termina cursa fara incidente si sper sa pot scoate un loc cat mai bun in clasamentul final. 

IMG_4925 cccLeni Binder termina la clasa Iron pe locul 50 din 102 concurenti.

Maine incepe insa cu adevarat concursul Red Bull Romaniacs, si pilotii pleaca toti la ora 06:00 catre startul primei zile de off-road, care va avea loc in localitatea Raul Vadului din judetul Valcea. Spre deosebire de primele concursuri Red Bull Romaniacs, in care pilotii care avea cel mai bun timp plecau primii, evolutia acestui sport a facut ca acum, timpul mai bun in Prolog sa se traduca in plecarea din ultima linie de start a zilei de off-road.

Mult succes pilotilor nostri, sa ne vedem cu bine toti in ultima zi de concurs!