RBR2021 – CM Hard Enduro – Interviuri cu pilotii români după Prolog + Ziua I de concurs

C43A2048La finalul primei zile de concurs, românii care concurează la Red Bull Romaniacs 2021 sunt clasați pe următoarele poziții:

Norbert Levente Józsa #23 – Locul 16 la clasa Gold

Tuinstra Rienk #9 – Locul 20 la clasa Gold

Claudiu Bozesan #12 – Locul 32 la clasa Gold

Nicolae Vasiu #42 – Locul 34 la clasa Gold

Cristian Harpa #103 – Locul 13 la clasa Silver

Emanuel Gyenes #102 – Locul 13 la clasa Silver

01 IMG_1167Bogdan Marin Stelian Butiu #420 - Locul 14 la clasa Bronze

Grigoras Gabriel #434 – Locul 22 la clasa Bronze

Mihai Andrei Avram #386 – Locul 31 la clasa Bronze

Razvan Avramescu #532 – Locul 70 la clasa Bronze

Stefan Dobrescu #486 – Locul 115 la clasa Bronze

Dan Mateescu #708 – Locul 75 la clasa Iron

 

03 IMG_0673Jozsa Norbert Levente – clasa Gold #23

Prologul a fost plin de ghinioane pentru mine. La o coborâre am rămas fără frână față și am luat decizia să cad intenționat pentru ca motocicleta să nu prindă viteză mai mare. S-a rupt și schimbătorul de viteză, dar, cumva am reușit să ajung la finiș. Azi a fost mult mai bine. În prima parte a zilei iarba a fost foarte udă, totul era foarte alunecos. După service point aderența s-a schimbat sensibil. Una peste alta azi a fost totul bine, motorul s-a comportat ok, nu am avut căzături mari și sunt mulțumit.

C43A1171Emanuel Gyenes – clasa Silver #102

Am crezut ca o sa avem un RBR uscat, dar azi dimineata cand am luat startul si am intrat in padure totul era umed. Au fost sectiuni cu pietre care alunecau foarte tare si acolo am pierdut ceva timp. A trebuit sa ma opresc putin si pe traseu ca sa schimb maneta de ambreaj pe care am rupt-o intr-o urcare dificila. In rest m-am simtit bine avand in vedere ca in ultimii doi ani singura cursa de Hard Enduro la care am luat startul a fost Red Bull Romaniacsul de anul trecut când am concurat accidentat la clasa Iron. Astept etapa de maraton de maine.

C43A1760Rienk Tuinstra – clasa Gold #9

În ziua prologului am făcut ceva greșeli care m-au costat. Dar ca și traseu a fost perfect, am avut parte de porțiuni de viteza și tehnice. Am terminat pe 22, eu zic că puteam mai mult. Prima zi de Romaniacs: traseu cu de toate, din păcate în prima parte a zilei am avut o căzătură urâtă iar motocicleta m-a lovit in umăr și omoplat, am continuat insa și am reușit să termin ziua. Sper să reușesc să îmi revin pentru a putea continua. Mulțumesc Paul Frățilă (Profi Moto Shop) și echipei sale de mecanici, ei sunt cei ce mă ajută cu service ul. Astept ziua de mâine și noua experiența ce vine odată cu ea.

C43A1078Claudiu Bozesan – clasa Gold #12

Am asteptat cu nerabdare cursa aceasta. Este o provocare pentru mine si sper aa reusesc sa ajung la finish in toate cele 4 zile de Offroad. Prologul a fost scurt, dar intensa, nu am fortat prea mult ca sa nu fac greseli. Ziua 1 a fost lunga, obositoare cu un traseu foarte tehnic. Penultima parte a traseului am cazut foarte tare pe o coborare si m-am lovit la umar rau iar ultimele doua urcari m-am chinut destul de mult, dar mă bucur ca am ajuns la finish. Sper sa fac mai putine greseli In urmatoarele zile. Felicitari organizatorilor. Bafta colegilor romani care concureaza!

C43A1849Bogdan Marin Stelian Butiu #420 – clasa Bronze

Prima zi a fost foarte compacta și scurta dar a fost și foarte extenuantă!!
Ziua 2 a fost ușoară dar din pacate pentru mine după CP5 nu am reușit sa mențin ritmul și asta mi-a cauzat o pierdere in clasament! Am sa rămân pozitiv pentru ce urmează și sper la un loc mai bun!

Grigoras Gabriel #434 -  clasa Bronze

Prima zi de offroad a fost una foarte lunga, dar am reusit totusi sa imi gasesc un ritm bun chiar daca in calificari am facut multe greseli si nu am plecat de pe o pozitie foarte buna.

C43A1819Felicitări sportivilor români care au luat startul în cea mai grea etapă a Campionatului Mondial de Hard Enduro! Mult succes în etapa maraton de mâine, de la ora 10:20 aceștia vor intra în Service Point și de acolo vor pleca într-o direcție știută doar de organizatori. Vor petrece noapte în munți, fără semnal telefonic și fără asistență tehnică. Ne vom reîntâlni cu ei în ziua III de concurs.