Red Bull Romaniacs 2020

coverRed Bull Romaniacs se reintoarce la origini in acest an. Nevoit sa amane calendarul initial din cauza pandemiei, editia a XVII-a se va desfasura toamna, la fel ca prima sa editie din 2004. Concursul din acest an poartă numele Vertical Madness (nebunie verticală), și se va desfasura in localitatile din jurul orasului Sibiu intre 27 si 31 octombrie 2020.

csm_RBR_2020_OCT_Poster_OK_R__080e669352Prologul care era traditional desfasurat in centrul orasului Sibiu nu se va mai desfasura in acest an. Accesul spectatorilor este din pacate interzis, astfel incat organizatorii au adaptat cursa acestor vremuri. Nu vor mai fi făcute publice locatiile recomandate pentru spectatori și nici nu va fi permisă ajutarea piloților aflați în dificultate pe traseu (cu excepția ajutorului dat de alți concurenți). Vor exista însă informații în timp real pe site-ul Red Bull Romaniacs, iar pe pagina de Facebook a FRM vor fi postate fotografii, filmări și rezultate la finalul fiecărei zile.

Ziua de 27 octombrie 2020 este astfel dedicata calificărilor, urmată de alte 4 zile de concurs off-road. La start s-au aliniat cei mai buni piloți de Hard Enduro din întreaga lume. Cu șanse la victorie enumerăm aici pe Manuel Lettenbichler (Germania, câștigător 2019), Graham Jarvis (Marea Britanie – câștigător de 7 ori), Wade Young (Africa de Sud, câștigător în 2018) și Alfredo Gomez (Spania).

Organizatorii promit că ediția din acest an va fi cea mai dură dintre toate. Diferențe mari de nivel, urcări și coborâri abrupte, umiditate și temperaturi matinale scăzute, un traseu cu o lungime totală de aproximativ 500 de km și o nouă clasă, Atom, sunt câteva dintre caracteristicile principale ale cursei din 2020.

maniCu foarte mare bucurie am primti înscrierea în ultimul moment a celui mai titrat sportiv român de Rally Raid: Emanuel Gyenes. Mani este singurul sportiv din lume care a luat startul la toate edițiile Red Bull Romaniacs și, mai mult, le-a terminat pe toate (în plus are două victorii și mai multe clasări pe podium). În acest an însă, o fractură la piciorul drept a făcut ca toate planurile să fie date peste cap. Mani a luat însă în ultimul moment decizia să se înscrie încă nerecuperat și astfel să își păstreze recordul, bifând acum ediția cu numărul 17.

Iată în continuare lista piloților români care vor lua startul în cele 5 clase propuse de organizatori în acest an:

Gold
#22 – Babes Cristinel
#23 – Tuinstra Rienk
#24 – Bozesan Claudiu
#25 – Vasiu Nicolae

Silver
111 – Moss Shane
112 – Tara Alexandru
119 – Mihu Adrian

Bronze
#309 – Avramescu Razvan

Iron
#621 – Gyenes Emanuel

Atom
#804 – Mateescu Dan

Mult succes tuturor!!!