Rezultate excelente, în competiţii diferite, pentru Patrick şi Ionel Pascota.

În acest weekend care a trecut, spectacolul motociclistic a fost la putere în familia Pascotă. Dacă Ionel a încheiat pe locul doi prima etapă a Campionatului European de Est la clasa SuperSport, micul Pascotă, Patrick, a câştigat prima etapă a Campionatului Regional de Motocross desfăşurata pe circuitul de la Ianova.

La finalul săptămânii trecute a avut loc, la Plevna, în Bulgaria, prima etapă a Campionatului European de Motociclism viteză, eveniment la care a participat şi multiplul Campion Naţional Ionel Pascotă. Motociclistul, component al lotului naţional al României, a avut mari dificultăţi îaninte de startul cursei, însă rezultatul final a fost satisfăcător.

Maestrul sportului românesc a avut probleme cu suspensia faţă, motiv pentru care a fost nevoit să pornească în cursă de pe locul 5.

Pe durata celor 13 ture, atât cât a însemnat cursa, Pascotă a reuşit să urce până pe locul doi, după numai patru ture, loc pe care a reuşit să îl menţină până la final. Primul loc la clasa SuperSport 600 cmc a fost adjudecat de sârbul Nenad Sojanovic, iar în spatele sportivului timişean a încheiat Boiko Bozinov, din Bulgaria.

“A fost o cursă foarte grea din punct de vedere tehnic, pentru că nici până la finalul ei nu am putut să setăm suspensia motocicletei. Ţinând cont de faptul că aceasta a fost prima etapă, rezutatul este îmbucurător. Acum ne pregătim pentru următoarele competiţii!” a spus Ionel pascotă, la revenirea în România.

Următoarea cursă la care va participa Ionel Pascotă va avea loc tot la Plevna, acolo unde, pe 15 iunie, este programată cea de-a doua etapă a Campionatului European de Est.

Celălalt mare sportiv al familiei, micul Patrick Pascotă, a fost prezent şi el la o competiţie, mai exact la Campionatul Regional de Motocross a cărui primă etapă a avut loc tot în weekend, la Ianova. Puştiul a participat la clasa de 50 cmc şi a obţinut locul 1.

În weekend-ul următor, Patrick participă la etapa a II-a a Campionatului Naţiuonal de Motocross, la Buzău.

Sursa: Pascota Racing Team