Rezumat etapele 1 și 2 – CNIRv Serres 7-9 aprilie 2017

CNIRv Etapa 01 Race-5_1Primele doua etape ale Campionatului National Individual de Viteza si ale Campionatului European de Viteza pe Circuit BMU s-au incheiat si putem spune fara sa gresim ca am avut parte de curse in adevăratul sens al cuvantului.

Între 7 și 9 aprilie 2017 pe circuitul de la Serres am urmărit finaluri strânse, reveniri spectaculoase, accidentări (fără urmări grave) la vârf și timpi foarte buni pe turul de circuit. De menționat că pe acest circuit nu există „loc de odihnă”, linia dreaptă este scurtă, virajele multe și piloții sunt mereu în tensiune maximă.

Vremea a ținut cu cei aproape 90 de piloți din România, Bulgaria, Macedonia și Grecia, aceștia fiind majoritatea la primul lor contact cu circuitul în acest an. Serres fiind un circuit tehnic foarte solicitant, au fost făcute foarte rapid diferențe între piloții care au reușit peste iarnă să mențină o condiție fizică optimă.

CNIRv Etapa 01 Race-2_1Prima etapă de Supersport, de sâmbătă 8 aprilie 2017, a înregistrat la final trei piloți într-o jumătate de secundă, aceștia luptând aproape întreaga cursă pentru locul 2. Ionel Pascotă a terminat pe 5 iar coechipierul său Aron Romocea pe 11. Locul 1 la Supersport a fost adjudecat de grecul Dimitris Karakostas.

La Superbike spectacolul a fost asigurat de prezența pe grila de start a trei piloți de top, apropiați ca valoare și foarte motivați să dovedească că sunt cei mai buni. Grecul Haris Paraskevopoulos luptând pe teren propriu, bulgarul Martin Choy pentru revanșă iar compatriotul nostru Robert Mureșan pentru a încerca să își dovedească valoarea pe un circuit pe care nu mai alergase din 2004 (la clasa 125). În Campionatul European BMU la finalul zilei grecul reușește să valorifice avantajul terenului propriu, urmat de bulgar și de Robert Mureșan. Cu această clasare pe podiumul european Robert câștigă primul loc în clasamentul românilor cu un avans de 45 de secunde față de ocupantul poziției secunde – Cătălin Cazacu – loc 5 în cursa BMU (SCM Timișoara). Pe locul al treilea a sosit Mihai Iuliu (CMRT Constanta).

CNIRv Etapa 01 Race-5Rezultate Finale Etapa 1 CNIR Viteză Serres 8 aprilie 2017

Duminică a început doua etapă de CNIRv sub auspicii deloc favorabile piloților români. Timpii de calificare au fost în general sub așteptări, cel mai tensionat moment pentru noi fiind accidentul suferit de Robert Mureșan. Acesta a fost transportat de urgență la spital și prezența lui pe grila de start (locul 2) era pusă sub semnul întrebării. În final românii au avut o prestație mult mai bună în ciuda adversităților cu care se confruntau. Cristina Udrescu a terminat in Campionatul European BMU pe 4 la clasa 125, în timp ce Dumitru Alexandru s-a clasat pe locul al cincilea.

La Debutanți 600 coechipierii de la Century team au terminat pe 9, respectiv 10: Georgio Versaci și Florin Bîrlădeanu. Ionel Pascotă reușete o cursă mult mai bună și termină pe locul 2 cu un best lap de 1:20,917, (după ce a schimbat cutia de viteze și a lucrat la setările ei toată noaptea), Aron Romocea încheie pe un onorant loc 8 iar Eduard Socaci pe 10 .

Clasa Superbike ne aduce supriza plăcută a revenirii neașteptate a lui Robert Mureșan pe grila de start în ciuda accidentării de la omoplatul drept și a recomandării medicilor de a se odihni, acesta reușind în final să obțină locul 4. Cătălin Cazacu termină pe 6, iar Mihai Iuliu pe 10. De menționat aici că avariile motocicletei pilotului nostru Robert Mureșan au fost remediate în timp record cu concursul tuturor piloților și echipelor românești aflate la circuit.

În urma unor etape atât de disputate și cu competitori atât de puternici, avem certitudinea că etapele din România din 21-23 aprilie 2017 vor fi la rândul lor cu atât mai interesante și mai frumoase. Etapele 3 și 4 vor fi organizate de Motoclubul MRM în weekend-ul 21-23 Aprilie 2017 și vor conta în Campionatul Național Individual de Viteză pe Circuit al României și în Campionatul European BMU.

Rezultate Finale Etapa 2 CNIR Viteză Serres 9 aprilie 2017

Vă mulțumim pentru interes și vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a îi susține pe piloții noștri in confruntările de pe teren propriu programate săptămâna viitoare !