S-au incheiat Campionatele Est-Europene de Viteza si Supermoto la Plevna, in 20 septembrie

12000910_548768605270699_850138649306483721_oSportivii romani de la disciplinele Viteza si Supermoto au incheiat cu succes Campionatul Est-European in sezonul 2015. Ultima etapa a Campionatului s-a desfasurat weekend-ul trecut la Plevna in Bulgaria.

Ionel Pascota (Pascota I.I. Timisoara) si-a adjudecat un nou titlu de Campion Est-European la clasa 600cc SuperSport, incununand victoria la general si cu o meritoasa victorie de etapa, acesta castigand in acelasi timp si titlul de Campion al Bulgariei in fata bulgarilor Kalin Kulev si Alexander Georgiev.

”Mă bucur că am reușit o nouă ”triplă”. Sunt fericit pentru că am reușit să obțin din nou Titlurile de Campion Național al României și Bulgariei, alături de cel al Europei de Est. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mă sprijină financiar și nu numai. Mulțumesc în primul rând Consiliului Județean Timiș și Consiliului Local Timișoara, fără de ajutorul cărora nu aș fi putut participa și, implicit, obține aceste performanțe importante. Mulțumesc de asemenea fanilor și toturor care se implică în sportul cu motor”, a conchis Pascotă.

zoltan ordog

 

Micutul Zoltan Ordog a reusit prima mare performanta a sa pe plan international, castigand titlul de Campion Est-European al clasei SM65 dupa ce si-a trecut in palmares a treia victorie de etapa din patru posibile in acest sezon.

Cu un avans de 11 puncte in clasamentul general final fata de locul al doilea, sportivul clubul Dementor Racing Codlea ii invinge pe competititorii sai din Turcia si Bulgaria.

De asemenea, juniorul roman a punctat si in cadrul Campionatului European de Juniori al disciplinei Supermoto, unde s-a clasat la finalul celor patru intalniri pe locul al saptelea, fiind cel mai bine clasat junior al categoriei 65cc. Din pacate, clasamentul general final european nu face distinctie la aceasta clasa intre motocicletele juniorilor (65cc si 85cc).

 

 

IMG_1434

Nu in ultimul rand, Vlad Neaga de la CS Dumbravita reuseste o clasare pe locul al treila al podiumului final de la clasa “regina” a disciplinei Supermoto – Clasa Open.

Desi Vlad a absentat de la ultima runda a Campionatului Est-European din cauza suprapunerii cu ultima etapa de Campionat European de Supermoto in care Vlad este de asemenea angrenat, sportivul roman tot a cucerit locul al treilea la general.

In acelasi sfarsit de saptamana pe un circuit foarte bine pregatit in localitatea Melk, din Austria, Vlad Neaga s-a clasat in cele doua manse onorabil pe locurile 22 si 23 din 30 de piloti.

In clasamentul general final al Campionatului European de Supermoto – Clasa S2 Vlad termina pe pozitia a 24-a, cu un total de 19 puncte acumulate pe parcursul celor sase etape.

 

 

Echipa Romaniei a terminat pe locul al doilea la Viteza in clasamentul pe natiuni, dupa cea a Bulgariei si inainte de cea a Macedoniei (FYROM), in timp ce la Supermoto Romania s-a clasat pe locul al treila, dupa Bulgaria si Turcia.

 

Pentru a vizualiza rezultatele inregistrate va rugam accesati linkurile de mai jos:

- Clasament General Est-European Viteza 2015, click aici

- Clasament General Est-European Supermoto 2015, click aici

- Clasamentul General European Supermoto Juniori 2015, click aici

- Clasamentul General European Supermoto S2 2015, click aici

 

Felicitari tuturor participantilor, atat romani cat si straini, in egala masura reprezentanti ai sportului cu motor.

 

Va multumim pentru interes !