Sebis Enduro Challenge

Sambata s-a desfasurat pe Valea Hurezului, in comuna Chisindia, prima etapa din Campionatul National de Endurocross. In organizarea clubului Lion Racing Team- Sebis competitia a strans la start aproximativ 100 de piloti ceea ce a dus la lupte incinse la toate clasele.

Clasa regina, PRO, beneficiind de nume grele la start precum Emanuel Gyenes, Marton Silvester, Emanuel Rogojan si Robert Szakacs a avut parte in prima parte a ei de un duel incins intre Gyenes si Rogojan. Au mers o tura roata la roata dupa care experienta si conditia fizica si-au spus cuvantul si Gyenes a castigat fara prea mari emotii. Pe locul doi a venit Emanuel Rogojan, care in felul asta incunueaza o perioada buna din cariera – saptamana trecuta a luat locul 19 la “the Tough One”, o competitie de Hard Enduro unde a participat alaturi de cele mai mari nume de pe plan mondial- iar pe locul al treilea a venit Robert Szakacs. Marton a fost nevoit sa abandoneze din motive tehnice si nu s-a putut implica in bataliile spectaculoase de pe traseu.

La clasa Expert primele trei locuri au fost ocupate de catre Daniel Nicolae urmat de George Leric si de catre Joanan Nagel. Acestia au mers foarte tare pe traseu depasind si cativa piloti ce participau la clasa Pro.

La Hobby, unde au fost peste 50 de participanti,  podiumul a fost dominat de catre Adrian Ardelean urmat de Hamza Gheorge si de catre Ioan Mihai Lar. Aceasta clasa a facut deliciul spectatorilor aflati la start prin ambuteiajele create la trecerile peste busteni aflate la nu mai mult de 50 de metri de linia de start

Clasa veteranilor a fost castigata de catre Peter Gagy urmat fiind de Csaba Domokos si Marius Glogvicean.

Dupa ce toti motociclistii au terminat, intrun fel sau altul, cursa a venit randul celor pe patru roti sa ia startul. Aici lucrurile au inceput printr-o polemica intre sportivi si organizatori referitoare la trecerea peste busteni care a fost initial clasificata ca foarte grea si imposibil de facut de catre sportivi. Rezolvarea eleganta a organizatorilor care au hotarat ca cei ce reusesc sa treaca peste aceasta zona au un bonus de 15 minute le-a dat sportivilor motivatia sa arate ca se poate. Absolut toti au reusit sa treaca peste busteni. Asta ne arata ca pentru a te autodepasi motivatia este esentiala.

In cursa de Quad-uri, la categoria Expert, s-a impus categoric Sebastian Bodea, beneficiind insa si de dificulatile intampinate de catre Razvan Mocuta – favoritul local- care a reusit sa isi rupa esapamentul in scurt timp de la start si fiind neovit sa se intoarca pentru a remedia problema. Pentru Razvan a urmat o cursa de recuperare in care insa a reusit sa ocupe pana in final doar pozitia a doua. Fiind insa si ziua lui, a implinit 17 ani, nu avea cum sa se declare nemultumit nici cu acest rezultat. Pe locul al treilea a venit Otniel Bolos.

La categoria Hobby castigator a fost Iulian Crimu urmat de Marius Sitov si de Szabo Zoltan.

La ATV in clasa Expert locul 1 a fost ocupat de catre Adrian Sima urmat pe cea de-a doua pozitie de Lucian Pop. Locul al treilea a fost adjudecat de catre Lucian Telea. La clasa Hobby treapta cea mai inalta a podiumului i-a apartinut lui Ovidiu Dinu urmat de Bogdan Diaconescu si de catre Ioan Marian.

Vezi galerie foto —>>>  http://www.frm.ro/foto/?album=2&gallery=37