Sedintele Comisiilor de Motocros si Tot-Teren – 14-15.11.2015

IMG_0089

Sedintele Comisiilor de Motocros si Tot-Teren au avut loc la sfasitul saptamanii trecute, in Bucuresti, la sediul Federatiei. Acestea au fost deschise pentru toate cluburile care au dorit sa participe la bunul mers al fiecarei discipline in parte.

Sambata 14 noiembrie, sedinta comisiei de motocros a inceput cu analiza sezonului 2015 a CNIR Motocros: 5 etape desfasurate din cele 6 programate (o competitie anulata din cauza vremii nefavorabile – ultima etapa de la Valea lui Mihai). In urma discutiilor s-a stabilit ca nivelul de organizare a fost unul bun la primele etape desfasurate. Singura problema dezbatuta fiind asupra etapei de la Copsa Mica, unde conditiile atmosferice vitrege aparute cu o seara inainte de concurs au facut ca traseul sa fie greu practicabil.

De asemenea si desfasurarea Campionatului National pe Echipe la Copsa Mica a fost discutata, stabilindu-se ca organizatorul a reusit sa se achite in mod corect de sarcinile atribuite la prima cursa a sezonului.

Rezultatele inregistrate in sezonul 2015 au primit aprobare din partea Comisiei astfel incat la Gala FRM se vor premia 9 podiumuri individuale, un podium pe echipe si se va acorda o Cupa a Romaniei moto-clubului cu cele mai multe puncte acumulate.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Motocros.

Pentru sezonul 2016 au fost aprobate o serie de schimbari regulamentare, din care amintim: posibilitatea inscrierii online pentru toate etapele CNIR sau CNER, premierea primilor sase sportivi dupa doua manse de concurs, crearea a doua clase de concurs separate pentru alergarile clasei 50 cc (sportivi intre 3 si 6 ani, sportivi intre 6 si 8 ani, clasele vor concura impreuna), crearea a doua clase de concurs pentru alergarile clasei Amatori (in functie de capacitatea cilindrica a motocicletei – MX1 sau MX2, clasele vor concura impreuna), crearea a doua clase de concurs pentru alergarile clasei Veterani (sportivi intre 40 si 48 de ani, sportivi peste 48 de ani, clasele vor concura impreuna), modificarea varstei minime acceptate pentru arbitrii de traseu la 18 ani.

Au fost fixate si obiectivele juniorilor de la motocros pentru sezonul 2016: podium la nivelul intrecerilor est-europene, astfel incat juniorii romani sa aiba sansa de a participa intr-un campionat ce reuneste majoritatea sportiviilor din regiunea est-europeana la niste costuri relativ scazute.

Nu in ultimul rand au fost primite si cereri de organizare pentru sezonul urmator, atat pentru CNIR, cat si pentru CNER sau etape de campionat est-european. Calendarul disciplinei va lua forma dupa sedintele comisiilor “balcanice”, ce vor avea loc in luna decembrie la Sofia (Bulgaria).

 

Duminica 15 noiembrie, sedinta comisiei de tot-teren a demarat de asemenea cu discutii pe marginea etapelor din sezonul recent incheiat: planul initial stabilit pentru fiecare campionat in parte a fost respectat, cu doua exceptii: o etapa a CNIR Endurocross si o etapa a CNIR Rally-Raid au fost anulate din motive financiare (ultima etapa de la Bran respectiv ultima etapa de la Bistrita).

Analizand desfasurarea fiecarei etape in parte, Comisia a stabilit ca organizatorii s-au achitat cu succes de sarcinile care le reveneau, mai putin un singur moto-club, a carei organizare a fost mai slaba. Pentru anul viitor s-a decis respectarea in linii mari a aceleiasi structuri de campionate folosita in acest sezon. Calendarul va lua forma dupa Congresul Est-European ce va avea loc la inceputul lunii decembrie. De asemenea, in urma cererii efectuate in luna mai a.c. si a aprobarii primite din partea Uniunii Europene de Motociclism in luna iulie a.c., Romania va fi gazda unei etape de Cupa Europeana de Hard-Enduro- Carpath Enduro 28-30.06.16.

Sezonul 2016 va celebra si infiintarea parteneriatului cu Federatia Ungara de Motociclism in vederea organizarii unor etape comune in campionatul de enduro, astfel incat sa se asigure pe cat posibil o participare numeroasa. De asemenea, in urma succesului inregistrat prin organizarea Cupei Palazzo Italia la Skijet in luna septembrie, Comisia a decis aprobarea organizarilor multiple pentru cupele de acest gen in sezonul urmator.

Rezultatele inregistrate in sezonul 2015 au fost aprobate de catre Comisie pentru toate Campionatele.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Enduro.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Endurocross.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Hard-Enduro.

Click aici pentru rezultatele complete ale Cupa FRM Rally-Raid.

O ampla discutie referitoare la sezonul urmator a fost purtata pe marginea infiintarii cupelor regionale de tot-teren (sapte regiuni distincte) cu obiectivul de a atrage organizatorii de competitii locale alaturi de Federatie in vederea respectarii legislatiei aflate in vigoare. Regulamentul de Hard-Enduro va sta la baza noului Regulament Regional de Tot-Teren iar acesta va contine si un set minimal de sarcini pentru organizatorii acestui tip de concursuri.

Obiectivul sportivilor de enduro pentru sezonul 2016 va fi clasarea pe podium la Campionatele Est-Europene, iar al juniorilor in particular participarea la International Six Days Enduro 2016. Dintre modificarile regulamentare valabile pentru urmatorul sezon putem mentiona faptul ca organizatorii de Hard-Enduro vor avea posibilitatea alegerii pentru marcarea traseelor de concurs cu banda sau pe baza GPS-ului, dupa preferinte.

Va multumim pentru interes !