Sergiu Grecu – Campionatul Mondial si European de SuperEnduro – Cracovia 09.12.2023

Imagine WhatsApp 2023-12-12 la 07.43.11_61a25455Absentul motivat al Galei Campionilor FRM 2023 este Sergiu Grecu de la clubul Haita Deva. In timp ce noi toti sarbatoream Campionii din sezonul competitional 2023, in Polonia se desfășura a II-a etapă a Campionatului Mondial și prima etapă a Cupei Europene de SuperEnduro. Sergiu Grecu a ținut să demonstreze că nu este doar reprezentantul clubului care a negociat organizarea de către România în 20 ianuarie a etapei mondiale de SuperEnduro la Cluj, ci și un sportiv care concurează pentru România la cel mai înalt nivel.

clasare fim euSergiu a luat astfel startul în prima etapă a Cupei Europene de SuperEnduro, etapă care s-a disputat sâmbătă în Polonia, în interiorul Arenei Tauron din Cracovia. La finalul unui concurs foarte bun Sergiu a reușit să treacă de calificări, să urce pe locul trei în manșa a II-a, iar la finalul concursului acesta se situează pe locul 5 european.

Sergiu s-a întors acum acasă și se antrenează pentru următoarea etapă din Germania și mai ales pentru întâlnirea cu suporterii români din 20 ianuarie de la Cluj (etapa a III-a europeană si a IV-a mondială). Acesta ne-a declarat următoarele:

Imagine WhatsApp 2023-12-11 la 19.03.57_9ac3746aMă bucur că am putut participa la etapa de Superenduro – GP of Poland. Am fost înscris la categoria Europe. Traseul construit în Arena Tauron a fost unul dificil, însă fluent. Am fost 26 de competitori la această categorie. Mă bucur că am reușit să mă calific în sesiunea de time practice și să fiu unul din cei 14 sportivi ce ajung să concureze în finale. La finalul sesiunii am avut parte și de o căzătură destul de mare, însă am scăpat fară lovituri grave. Finalele au fost pline de emoții, atât pentru echipă cât și pentru mine.

În prima finală am reușit să termin pe locul 7. În a doua finală am reușit să iau finishul pe locul 3. Astfel, la general am obținut locul 5. De asemenea, m-a bucurat enorm să văd că am avut al doilea best lap (51.446) de la categoria Europe în urma finalelor. Aștept cu nerăbdare următoarele etape, ce vor avea loc în Germania, România și Ungaria.

Imagine WhatsApp 2023-12-11 la 19.03.57_15f8b91cAș vrea să mulțumesc familiei mele pentru sprijinul ce mi l-au oferit mereu, în special părinților pentru munca și sacrificile ce le-au depus de-a lungul timpului. De asemenea, îi mulțumesc mult mecanicului meu, Zoltan Burjan, pentru susținerea dar și munca depusă pentru a pune motorul la punct. Le mulțumesc și colegilor de la Motoclub Haita Deva, cât și prietenilor pentru încurajările oferite întregii echipe.

Biletele pentru etapa românească pot fi achiziționate de aici.

Felicitări Sergiu! Ne vedem LIVE la Cluj!