Sportivii romani la Campionatele Est-Europene de motociclism din 2014

Sfarsitul saptamanii trecute a incheiat competitiile est-europene de motociclism ale sezonului 2014. Desi ultima etapa de Motocross ce trebuia sa se desfasoare in Moldova nu a mai avut loc, acest fapt stirbind putin recunoasterea intrecerilor est-europene, sportivii licentiati de Federatia noastra si-au facut in mod profesionist datoria si au reusit inclusiv la sfarsitul acestui sezon, ca in fiecare din sezonele precedente, sa reprezinte drapelul romanesc cu succes.

Vlad Neaga

 Vlad Neaga – Supermoto CEE locul 3, clasa Open.

 

 

 

 

 

La disciplina Supermoto sportivul moto-clubului CS Dumbravita – Vlad Neaga a reusit in urma celor trei etape de Campionat Est-European o merituoasa clasare pe locul al treilea al podiumului in clasamentul general al clasei Open.

Sorin Traistaru

 Sorin Traistaru –  Supermoto CEE locul 3 pe echipe, clasa Open.

 

 

 

 

 

Andre Gregoire

 Andre Gregoire - Supermoto CEE locul 3 pe echipe, clasa Open.

 

 

 

 

De asemenea, echipa nationala a Romaniei a reusit clasarea pe a treia treapta a podiumului in competitia pe echipe, sportivii Sorin Traistaru (Arici Supermoto Arad) si Andre Gregoire (Moto Bike Shop Timisoara) participand la fiecare etapa pentru culorile Romaniei in cadrul clasei Open.

pascota 1

 Ionel Pascota – Viteza CEE locul 3 pe Natiuni

 

 

 

 

 

Doar trei etape au fost programate in cadrul Campionatului Est-European de Viteza 2014, sportivul Ionel Pascota (Pascota Ioan Ilie Timisoara) incercand in acest an sa isi apere titlul de Campion obtinut sezonul trecut. Totul era in grafic pentru timisoarean pana la ultima etapa, atunci cand un abandon l-a obligat sa isi amane atacul pentru primele pozitii ale clasamentului cel putin pana in sezonul 2015. Ghinonistul Ionel Pascota termina anul in afara podiumului clasei Supersport 600cc, clasat la final pe locul patru, chiar in fata unui alt roman cu performante notabile – Alexandru Vlad Bar, de la moto-clubul Lupo Racing Timisoara.

Vlad Bar

 Alexandru Vlad Bar -  Viteza CEE locul 3 pe Natiuni

 

 

 

 

 

Rezultatele celor doi au propulsat echipa nationala a Romaniei pe locul al treila in clasamentul pe natiuni.

Adrian Raduta

 Adrian Raduta – Motocros CEE locul 1 MX1

 

 

 

 

 

Ionut Corbea

Ionut Corbea - Motocros CEE locul 2 MX2 juniori si locul 3MX2

 

 

 

 

 

La disciplina Motocross s-au disputat doar opt etape din total celor anuntate de Uniunea Balcanica la inceputul anului, calendarul suferind in repetate randuri modificari. Chiar si asa, sportivii romani au obtinut si la aceasta disciplina rezultate remarcabile, Adrian Raduta de la Top Cross TCS Otopeni clasandu-se pe locul I in clasamentul general la clasa MX1. Rezultate notabile a mai obtinut si sportivul Ionut Corbea (Top Cross TCS Otopeni), locul 2 la clasa MX2 Juniori si locul 3 la clasa MX2.

razvan irimescu

Razvan Irimescu – Motocros CEE Locul 1 Quad

 

 

 

 

 

La clasa Quad sportivul Razvan Irimescu (Speed Racing Timisoara), desi a reusit clasarea pe locul 1 in urma etapelor disputate, nu a castigat titlul de Campion din cauza anularii ultimei etape din Moldova (nu s-a indeplinit numarul minim de etape). De asemenea, sportivii acestei discipline au reusit si o frumoasa clasare pe locul al doilea in clasamentul pe natiuni, devansand echipa Serbiei cu doar un punct in clasamentul final.

Felicitam pe aceasta cale toti sportivii romani ce au fost angrenati in desfasurarea Campionatelor Est-Europene pe parcursul sezonului 2014. De asemenea, invitam toate persoanele implicate si toti pasionatii de motociclism la Gala FRM ce se va desfasura in luna decembrie a acestui an pentru a ii aprecia asa cum se cuvine pe eroii principali ai acestor realizari – sportivii de top ai FRM.