TRANSCARPATIC Rally Raid 2015

La doua decenii de la prima ediție a competiției maraton, a X-a ediție TRANSCARPATIC Rally Raid se desfasoara in perioada 22 – 26 septembrie si reunește la start  33 de echipaje auto-moto din  Italia, Israel, Rusia și România.  De pe crestele munților la malul mării, 1.135 de kilometri de aventură și emoție împărțiți în cinci etape, din care lungimea probelor speciale este de 720 kilometri, îi așteaptă pe concurenți.

afis

TRANSCARPATIC Rally Raid este organizat de A.S. Clubul Trans Carpatic Brasov. Evenimentul este dinamic, solicitant și este dedicat pasionaților de deplasări rapide în teren variat, cu abilități de orientare în teren necunoscut. Pentru a participa la competiții rally raid, pe lângă o condiție fizică excelentă, ai nevoie de spirit de aventură, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capăt, de pasiune și determinare. Rally raid-ul este deschis tuturor autovehiculelor, motocicletelor de raliu, atv / quad-uri care au un certificat de înmatriculare. Acestea trebuie să corespundă normelor de securitate impuse de Convenția Internațională asupra circulației rutiere, dar și normelor de securitate impuse de reglementările F.R.A.S. și F.R.M.

A 10-a ediție a rally raid-ului va debuta marți 22 septembrie cu startul festiv de la Sala Sporturilor din Brașov, în jurul orelor 14.00. Superspeciala din prima etapa va avea loc in zona șoselei de centură a orașului, în apropierea HOTEL STOP Brașov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brașov) începând cu orele 14.45. Proba se desfășoară în imediata apropiere a locației pe un teren special amenajat. Ajunși aici nu rămâne decât să vă instalați confortabil în locurile indicate de oficiali și să vă bucurați de spectacolul oferit de participanții la acest concurs. Traseul este conceput astfel încât să puteți savura cât mai mult din evoluția concurenților.

„Am ales un traseu selectiv. Sportivii vor fi vrajiți de frumusețea peisajelor dar vor parcurge în regim de cursa probele speciale. Efortul concurenților va fi susținut de cel al mecanicilor și organizatorilor. Suntem pregătiți să dăm startul ediției aniversare TRANSCARPATIC RALLY RAID 2015. În premieră pentru această competiție avem participarea unui autoturism de tip buggy din Israel. Cum înscrierile nu s-au terminat și-au anunțat participarea și 2 echipaje din România la această clasă. Avem mai multe motive de bucurie. Sunt încântat de participarea pilotului de raliuri și manager al echipei Napoca Rally Academy, Marco Tempestini alături de Roxana Ciuhulescu pe post de navigator. În același timp salut prezența jurnalistei Renatta Stepanov la concurs. Tuturor concurenților le doresc multă baftă!” a declarat Victor Pop, președintele comitetului de organizare.

Motoarele au fost unse, hărțile de traseu sunt pregătite.

Vezi regulament si program etape

Text Dan Strauti / Autistiri.ro