Ultimele etape CNIR Viteza & CE BMU Road Racing 2017 – Serres 27-29.10.2017

IMG_9018Campionatul National Individual al Romaniei la Viteza are programate in acest sfarsit de saptamana ultimele doua etape (IX si X). Acestea se vor desfasura la Serres, in Grecia, impreuna cu ultimele doua etape ale Campionatului European BMU (XI si XII). Organizator este clubul Motorsport Race Management.

Concureaza clasele Supersport 600, SuperBike 1000, Debutanti 600 cc si Debutanti 1000 cc.

Ziua de vineri, 27.10.2017, este rezervata antrenamentelor libere, secretariatului si controalelor tehnice. Sambata 28 octombrie 2017, calificarile incep la ora 9:00 iar prima cursa este programata sa inceapa la ora 14:10. Cursa de Superbike este cea care o sa incheie ziua, aceasta fiind programata la ora 16:35 si va avea 14 ture. Premierea incepe la ora 17:15. Duminica 29 octombrie 2017, prima cursa este programata la ora 11:40, iar ultima la ora 14:10. Premierea ultimei etape de viteza este programata sa inceapa la ora 14:40.

IMG_9275Avem toate motivele sa urmarim cu atentie evolutia sportivilor nostri la aceste doua etape, acestia luptand pentru locuri pe podiumul european BMU. Robert Muresan de la VIK Power Arad conduce autoritar in clasamentul national si european la clasa Superbike si are in acest moment un plus de 42 de puncte in fata bulgarului Dimitar Mitov. Doar un improbabil abandon in ambele manse il mai poate priva astfel de castigarea un nou titlul european BMU. In clasamentul national de Superbike avansul lui Robi fata de Catalin Cazacu de la SCM Timisoara este de 40 de puncte si situatia este oarecum similara celei din clasamentul european BMU. Catalin Cazacu are insa sanse reale sa urece in acest sfarsit de saptamana pe podiumul european. Intre Catalin, aflat acum pe locul IV european, si locul II sunt doar 18 puncte.

La clasa Supersport, Ionel Pascota de la Pascota Racing Team este deja Campion National 2017 si pastreaza inclusiv sanse pentru a castiga si titlul european BMU. Ionel se afla in acest moment la doar 17 puncte de liderul clasamentului, bulgarul Alexander Georgiev.

IMG_8890La Debutanti 1000, Cristian Guta de la Century Team Voluntari are suficiente puncte incat sa nu mai poata fi ajuns in clasamentul national al  Cupei FRM 2017, dar pastreaza inclusiv sanse sa urce pe podiumul european BMU la clasa Formula 1000. Acesta se afla in prezent pe locul 4 cu un numar egal de puncte cu ocupantul locului 3, Igor Spirov. Cristian este singurul pilot din campionatul national si european BMU care concureazape pe o motocicleta MV Agusta.

La clasa Debutanti 600, Giorgio Versaci conduce in clasamentul national al Cupei FRM 2017 si are doar 8 puncte in fata coechipierului sau de la Century Team Voluntari: Birladeanu Florin. In clasamenul European BMU acestia ocupa locurile 5 si 6 si pot spera amandoi la un loc 4 in aceste ultime doua etape de la Serres.

Regulamentul Particular si Programul CNIR Viteza et. IX si X & RP BMU sunt disponibile aici.

Pagina de Facebook a evenimentului este disponibila aici.

Uram mult succes sportivilor români si îi asteptam acasa cu cat mai multe podiumuri europene!

___________________________

Federatia Romana de Motociclism are onoarea si bucuria sa se alature tuturor celor care sarbatoresc Centenarul Marii Uniri de la 1918. logo_centenar_ROMANIA