Campionatul National de Hard Enduro 2019 – Campionii României

2 C43A0199Campionatul National Individual de Hard Enduro 2019 a avut patru etape: Arsenal Hard Enduro - Costești, EnduroPanorama – Ghelari, Ditrocks – Ditrau și Golden Mountain – Băița. Disciplina Hard Enduro se afirma de la an la an ca fiind cea mai dinamica si populata de sportivi si spectatori, iar daca socotim si etapele regionale, este si disciplina cu cele mai multe concursuri in calendarul competitional al FRM.

C43A3616 xxx 004Sportivul care domina in ultimii ani această competiție este Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj). Acesta nu doar că este multiplu campion național si dublu castigator al titlului de Sportivul Anului, dar a reușit în acest sezon un nou rezultat de excepție. Norbi a încheiat pe locul patru Campionatul Mondial de SuperEnduro 2019 (la clasa Juniori), și bifează asfel cel mai bun rezultat al unui sportiv român într-o competiție motociclistă la cel mai înalt nivel.

C43A6877 vvvUltima etapă națională de Hard Enduro a anului, concursul Golden Mountain, trebuia să fie doar o formalitate pentru Norbi. Acesta conducea detașat în clasamentul general și doar un abandon, cumulat cu câștigarea concursului de către coechipierul lui Kovacs Ervin Zsolt mai putea schimba ceva la vârful clasamentului. Și iată că toate acestea s-au întâmplat, Jozsa Norbert Levente s-a accidentat în ziua a II-a de concurs și a abandonat, iar concursul a fost câștigat de Ervin. Kovacs Ervin Zsolt devine astfel Campion Național al României la Hard Enduro Clasa PRO cu doar 5 puncte în fața lui Norbi. Locul trei în clasamentul general național revine lui Varga Zsolt Jr. (Go Racing București).

C43A8872 bbbStroișteanu Bart (Master Bike Cluj), este Campion Național al României la Clasa Veterani cu 300 de puncte, cu 20 mai mult decât Vicecampionul Național Daniel Nicolae (Jitsu Zărnești).

La clasa Expert, Costin Viorel Radu (Master Bike Cluj), va primi în acest an Cupa FRM. El este urmat în clasament de Ciprian Codruț Furtună (Go Racing București), și Zalan Siklodi (Enduro Club Biștrița).

Seica Flaviu Sebastian (Master Bike Cluj), conduce autoritar în clasamentul clasei Hobby cu 290 de puncte. El este urmat pe podiumul anului de Lukacs Zsolt (ORT Racing Odjula), și Silviu Sîngeorzan (Enduro Club Bistrița).

1 C43A9525Remarcăm în acest an cei peste 300 de sportivi care au alergat pe parcursul întregului an la o singură clasa (clasa Hobby Open), cei peste 250 de la Expert Open și faptul că toți campionii României de Hard Enduro din acest an sunt de la același club: Master Bike Cluj. Felicitări!

Ne vedem la Gală!