Cluj-Napoca 20.01.2024 – Campionatul Mondial și European de SuperEnduro

_C072827 copy micCampionatul Mondial și European de SuperEnduro vin pentru prima dată în România pe 20 ianuarie 2024. Cluj-Napoca este gazda acestei premiere naționale care se va disputa pe un circuit construit în interiorul Arenei BT. Responsabil cu organizarea acestei premiere este Clubul Haita Deva, club cu 15 ani de experiență în organizarea concursurilor de Hard Enduro din România (Enduropanorama și Golden Mountain).

SuperEnduro înseamnă tot ce este mai spectaculos dintr-un mix al disciplinelor Hard Enduro, Motocros și Trial. Spectatorii sunt privilegiați și au șansa să poată avea parte de maxim de acțiune într-un timp foarte scurt și într-o atmosferă unică. Traseul este un mix de pietre, bușteni, pământ, obstacole masive, sărituri și schimbări rapide de direcție care nu permite concurenților momente de respiro. Poți câștiga un astfel de concurs doar dacă ești în același timp foarte tehnic și cu o condiție fizică de excepție. Cele câteva minute ale unei manșe de SuperEnduro solicită la maxim fizicul și psihicul unui sportiv, iar asta se simte din tribune ca o experiență vizuală, olfactivă și auditivă unică.

_C072802 copy micVor concura trei clase, două din Campionatul Mondial și una pentru Cupa Europeană de SuperEnduro. Cei mai buni sportivi ai lumii sunt la clasa mondială Prestige. Starurile viitorului concurează la clasa Junior. Clasa continentală apare în program cu numele Europe.

Sergiu Grecu (Haita Deva), este acum pe locul 5 în Cupa Europeană de SuperEnduro 2024 și va evolua în fața propriilor spectatori alături de Costin Viorel Radu (Master Bike Cluj), Marius Achim Popovici (Top Cross TCS Otopeni), Costin Claudiu Andrei (Master Bike Cluj), și Cristi Vinersar (Black Ryders Sibiu).

_C072877 copyAntrenamentele si calificarile încep la ora 11:00. De la ora 17:00, special pentru spectatori este pregătită o sesiune de autografe cu cei mai buni sportivi, imediat după încheierea conferinței de presă. Evenimentul principal va începe la ora 18:00. Festivitatea de deschidere va fi una cu adevărat electrizantă, aceasta urmând să culmineze cu un spectacol cu lasere și prezentarea festivă a sportivilor de la clasa Prestige.

Etapa anterioară s-a disputat la Riesa, în Germania și a fost câștigată de către britanicul Billy Bolt la finalul a trei manșe de un dramatism unic. Acesta este Campionul Mondial en-titre și vine la Cluj să își apere titlul împotriva lui Jonny Walker și Manuel Lettenbichler.

Special pentru spectatori vor exista între manșe momente artistice cu majorete și alte câteva surprize care vor angrena și publicul prezent. Invitați speciali ai acestui spectacol pe două roți sunt Paula Seling și Dani Oțil. Clasa Europe are programate două manse Finale, clasele mondiale Junior și Prestige urmând să alerge câte trei manse. Totul se va desfășura aproape fără pauză până la ora 21:00.

_C073346 copy micSpectatorii care nu și-au cumpărat deja bilete o pot face pe siteul Bilete.ro sau direct la casieria BT Arena.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la cel mai spectaculos eveniment moto al sezonului competițional 2024! Să susținem împreună sportivii români și să ne bucurăm de tot ce are mai bun SuperEnduro la nivel mondial!

Regulamentul Particular al FIM Europe este disponibil aici.

Regulamentul Particular al CM SuperEnduro Cluj-Napoca poate fi consultat aici.