CNIR Motocros la Copsa Mica Etapa 5 – 26 septembrie

IMAG1250_BURST006Ultimul weekend din septembrie a adus cu el o noua etapa din CNIR Motocros. Etapa de sambata 26 septembrie, organizata de clubul No Limit Racing din Copsa Mica, se anunta una bine organizata pe un traseu accesibil tutror pilotilor. Anii trecuti cursele de aici au atras prezente impresionante la start si un public pe masura.

 

Totusi etapa din acest an nu s-a mai bucurat de acelasi succes, furtuna devastatoare din noaptea premergatoare cursei anuland eforturile depuse de organizatori si implicit starea traseului. Si de aici a pornit un lant de evenimente nedorite, in final cursele si spectacolul avand cel mai mult de suferit.

 

Forma impresionanta a lui Balasz Istvan (Steaua GT Bucuresti) era capul de afis al rundei, toata lumea asteptand un duel frumos cu Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj). Pilotul lugojean a facut din pacate doar act de prezenta la aceasta cursa datorita accidentarii suferite la antrenamentele de joi pe traseul de la Lugoj, alegand sa nu forteze pentru a se feri de o posibila noua accidentare.

IMAG1266IMAG1246

 

 

 

 

 

 

Chiar si cu duelul etapei compromis, publicul tot astepta “spectacolul aferent” promis de un traseu cu noroi gros. Antrenamentele au fost doar pentru cei cu adevarat hotarati si fara frica de noroi. Astfel doar cativa s-au incumetat sa iasa pe traseu. Aida Cojanu la clasa 65cc sau Nandor Gercuj de la Amatori sunt doar cateva nume care au incercat sa afle cate ture de traseu pot rezista.

 

IMG_1514

Pentru cursele oficiale s-a hotarat ca intrecerea de la 50cc sa fie mutata pe un traseu improvizat rapid de organizatori pe spatiul cu iarba de langa parcul tehnic. De asemenea o cursa de 85cc si una de MX1+MX2 a fost oprita prin steag rosu deoarece doar un sportiv mai ramasese in cursa.

IMAG1247

La clasa 85cc putinii concurenti au incercat sa duca la capat cursa insa doar Iasmina Stan a parut ca poate ajunge cu bine la final.

 

Clasa Amatori+Veterani a dus la apogeu lupta cu noroiul, multi dintre piloti amintindu-si de “zilele negre” de la Moreni in zilele ploioase. Practic nu a fost o intrecere ci o incercare individuala de a face cat mai multe ture. Se poate retine doar determinarea lui Gagyi Peter si experienta de enduro a lui Benga Bogdan. Restul pilotilor au avut de luptat din greu cu noroiul. Chiar si Vlad Rosu, unul dintre cei mai buni piloti amatori din Romania a trebuit sa se recunoasca infrant de noroiul imposibil.

 

 

Cursa MX1+MX2 a fost doar un antrenament pentru Balasz Istvan. Mihai Stoichescu a incercat sa totusi sa concureze insa a simtit ca nu poate manevra motocicleta cu mana stanga si a revenit in parc de la grila de start.

Ceilalti doi piloti de la clasa MX2 Junior, Gradinaru Alin si Petru Iosif, au incercat mai mult insa au parcurs doar cateva ture dupa care s-au oprit rezumandu-se la a privi pe colegul lor de competitie cum alerga fara niciun fel de probleme prin noroi. Felicitari lui Balasz Istvan!

IMG_1538IMG_1597        IMG_1552IMG_1529

Singura clasa care a avut toate componentele unei intreceri a fost cea de 50cc unde cei 8 piloti au oferit o intrecere palpitanta. Micutii piloti au reusit sa salveze onoarea patata a colegilor mai mari si au incantat spectatorii cu dueluri delicioase.

IMG_1518

Rezultatele complete le puteti gasi aici, precum si situatia clasamentului general dupa aceasta etapa.

Urmatoarea si ultima etapa a CNIR Motocros este programata pentru data de 17 octombrie 2015.