Cronica CNIR MX Et.2 – Zarnesti, BV 05-07.05.2023

0001 571A9167Cea de a II-a etapa din Campionatul National de Motocros 2023 a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul Brebina-Zarnesti din judetul Brasov. Clubul Jitsu Zarnesti a organizat concursul care s-a desfasurat între 5 si 7 mai 2023, la start fiind prezenți 92 de sportivi.

Au concurat clasele:

Sambata: 50cc Jun II + III; Amatori MX1; Amatori MX2; Veterani 1 si 2; Fete.

Duminica: 65cc; 85cc; MX2; MX125 2T; MX1.

0001 C43A3379Mulțumim tuturor celor care au vizionat transmisia noastră LIVE de la această a II-a etapă națională. Am notat astfel la Zarnesti o nouă premieră, transmisiunea în direct de pe pagina noastră de Facebook fiind însoțită de comentariul campionului național Alexandru Enceanu (Schultz). Suntem astfel  bucuroși că am avut din ce în ce mai mulți urmăritori ai etapelor de Motocros, pentru etapa de la Moreni fiind acum în lucru și transmisia LIVE inclusiv pe pagina oficială de Youtube a FRM.

001 C43A3082Organizatorii au depus toate eforturile pentru ca această etapă să se desfășoare în condiții optime, iar spectatorii au fost în număr foarte mare duminică. Toți au așteptat în special manșele clasei MX1, unde se prevedea un nou duel Tompa – Căbăl. Acesta a venit, dar spre surprinderea spectatorilor pilotul din Sfântu Gheorghe a reușit să îl învingă pe favoritul local în ambele manșe. Suspansul de la clasa regină se prelungește astfel pentru etapele următoare și mai ales pentru cea de la Moreni, care poate fi decisivă din punct de vedere al opțiunii luate de Krisztian pentru titlul de Campion Național. Pe locul trei la clasa MX1 se clasează Iosif Petru de la Juvenes Tg. Mureș.

01 571A9213La clasa Juniorilor Mici am avut două manșe cu podium identic: MARIN Luca Matei (Moto Extrem Lugoj), STREJUT Nicolae (Jtsu Zarnesti), și moldoveanul CUCU Alexandru.

Cu manșa a II-a câștigată, Anca Adam Aleodor de la Top Cross TCS Otopeni se impune la clasa Juniorilor Mari. Este urmat pe podium de moldoveanul Ursu Gabriel și de Iordache Stefan de la clubul Jitsu Zărnești.

Mândru Simion (Moldova), câștigă etapa la clasa Amatori 1 grație victoriei din manșa a II-a, în fața lui Baciu Alex Cristian (Britmar Câmpina). Pe trei se clasează Chiriac Mihail (Moldova). La clasa Amatori 2, Văcaru Robert (Flacăra Moreni) adună 45 de puncte și este urmat de podium de Copaci Adrian (Jitsu Zărnești), și moldoveanul Culibaba Dumitru,

01 571A9177Cojanu Aida Ioana (Juvenes Tg. Mureș), face încă o cursă în care ține publicul cu sufletul la gură în fața duelului tată fiică. Aida se impune la clasa Fete, unde este urmată pe podium de Stan Iasmina (Flacăra Moreni). Cojanu Ionuț Marius câștigă și el ambele manșe la clasa Veterani 1. Pe locul doi se clasează Strechioiu Sebastian (Lido Câmpina), iar pe trei Giurgiuveanu Lucian (Juvenes Tg. Mureș).

02 C43A2883La clasa Veterani 2 am simțit iar lipsa lui Schultz, care a fost însă prezent LIVE pe post de comentator. În lipsa acestuia se impune în ambele manșe Fazakas Zoltan (Steaua București). Urcă apoi pe podium coechipierul său Nagy Daniel, urmat de Stoeanovici Mihăiță (Smart Brașov).

Clasa MX2 are un podium integral de la clubul Juvenes Târgu Mureș: Golovicichin Mihail, Cojanu Aida și Tutuianu Tecar Denis.

Novoidarschii Nichita aleargă în acest an pentru clubul Jitsu Zărnești și se impune la clasa MX125 2T. Podiumul este completat de Chiujdea Ioan (Sugas Sf. Gheorghe), și Baltagă Daniel (Jitsu Zarnesti).

01 C43A2280Si la clasa MX65 se impune tot un pilot local, Stoichițu Vlad Stefan adunând 50 de puncte în această etapă. Pe podium mai urcă moldoveanul Gângureanu Aremii și Senchea David (Jitsu Zărnești).

Am avut parte de o cursă frumoasă la clasa MX85, clasă unde lupta la vârf a fost dusă de Jigmond Liviu (Moto Extrem Lugoj), și Szoke Eross Mark (Steaua București). Sportivul din Lugoj are câștig de cauză în ambele manșe. Ioviță Mark Luca (VN Motorsport), se clasează pe locul trei.

Rezultate CNIR MX. Et.II – Zarnesti 07.06.2023 – Clasele 65cc, 85cc, MX1, 125

Rezultate CNIR MX. Et.II – Zarnesti 06.06.2023 – Clasele 50cc, Amatori & Veterani

Etapa a III-a a Campionatului Național de Motocros al României se va disputa la Moreni între 24 și 25 iunie 2023.