Cronica Campionatului European de Motocros 65&85cc & CNIR Et.II & BMU Et.I – TCS Racing Park 07-09.05.2021

C43A5995 492Clubul Top Cross TCS Otopeni a organizat la sfarsitul saptamanii trecute cel mai important concurs de motocros al anului. S-au desfasurat in paralel etape din Campionatul European (65 si 85cc), balcanic si national de motocros pe circuitul TCS Racing Park din comuna Gorgota, judetul Ilfov. Acest eveniment deosebit s-a suprapus cu sarbatorirea a doua decenii de la inaugurarea circuitului si astfel am avut un motiv in plus de bucurie.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori; Veterani 1 si 2 si Fete.

Am avut parte de trei zile intense și un număr foarte mare de sportivi. Au fost prezenți 147 de concurenți din Grecia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Turcia, Serbia, Moldova și România; consemnându-se astfel și un record de sportivi pentru circuitul TCS Racing Park.

C43A5898 222Cel mai bine clasat pilot român în manșele de Campionat European a fost Dumitru Sami Alexandru de la clubul Top Cross TCS Otopeni. Acesta a încheiat pe locul doi la clasa EMX65 și evident se impune în Campionatul Național și Balcanic. Felicitări!

Doi piloți din Ungaria au câștigat ambele manșe europene, Zanocz Noel la EMX85 și Aron Katona la clasa EMX65.

Rezultatele complete ale manșelor de Campionat European sunt disponibile aici.

C43A6029 start amatoriRobert Krisztian Tompa de la CSA Steaua București a câștigat locul 1 în Campionatul Național și Balcanic de Motocros la clasa MX2. La clasa MX1, cel mai bine clasat pilot român este George Căbăl (Jitsu Zarnesti), acesta încheie ambele manșe pe locul doi, în spatele bulgarului Michael Ivanov.

La clasa MX din campionatul balcanic pe locul doi încheie Cociu Nicolae (Steaua București), urmat de Ionuț Marius Cojanu (Juvenes Târgu Mureș). Stelistul Cociu câștigă ultima manșă, dar are în final cu două puncte mai puțin ca bulgarul Grigor Tsarev. La clasa balcanică MXS, cel mai bine clasat pilot român este Gagyi Peter Zsolt de la clubul Master Bike Cluj, respectiv locul trei. Acesta are și cea mai bună clasare la clasa Veterani 2 din Campionatul Național, locul doi.

DCIM101MEDIADJI_0602.JPGClasa 50cc balcanică este câștigată de moldoveanul Artemii Gângurean urmat de Ioviță Dean Victor de la clubul VN Motorsport Timișoara. Banu Mihnea este pilotul român cel mai bine clasat la MX85 din Campionatul Balcanic, acesta urcând pe locul trei.

În Campionatul Național cel mai bun Junior Mic este moldoveanul Ursu Gabriel, urmat de Vasile Darian Andrei de la clubul Flacăra Moreni.  La clasa Juniori Mari avem un podium cu trei piloți despărțiți în final de doar 5 puncte. Ioviță Dean Victor se impune în manșa doi și are 47 de puncte, Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni), câștigă prima manșă, dar în final urcă pe locul doi cu 43 de puncte. Pe locul trei încheie cu 43 de puncte Balintoni Andreas Constantin (Moto Extrem Lugoj).

IMG_6686 podium 1Cojanu Aida Ioana (Top Cross TCS Otopeni), este cea mai bună fată din Campionatul Național în acest weekend festiv, iar tatăl său, Cojanu Ionuț Marius, este cel mai bun de la clasa Veterani 1.

Rezultatele complete ale etapelor de Campionat European, Naținal și Balcanic pot fi consultate aici.

Următoarea etapă națională va este programată la Moreni în primul weekend din luna iulie 2021.