Cronica CNIR MX Et. II – Zarnesti 12-14.04.2024

001 C43A4070Clubul Jitsu Zarnesti a organizat la sfarsitul saptamanii trecute etapa a II-a a Campionatului National de Motocros 2024. Concursul s-a desfasurat intre 13 si 14 Aprilie pe circuitul din Zărnești în prezența unui număr foarte mare de spectatori si alaturi de 147 de sportivi din România, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.

Au concurat clasele:

13 Aprilie: - 50 Jun Mari, Mici; Amatori MX1, MX2; Veterani 1, 2; Fete.

14 Aprilie: - 65cc; 85cc; MX2; MX125 2T; MX1.

00001 C43A2443Clasa MX1 a fost încă o dată regina balului și a tinut cu sufletul la gura publicul venit in numar foarte mare sa il sustina pe campionul national en-titre, George Cabal. La finalul primei etape se întrevedea o luptă la vârf în trei; pentru prima dată la această clasă existând un nou pretendent la titlu, Zoltan Ordog (Top Cross TCS Otopeni). Acesta nu dezamăgește și reușește holeshot-ul primei manșe. George Căbăl revine însă rapid în frunte și părea că o să fie o revanșă ușoară în fața lui Robert Tompa (Sugas Sf. Gheorghe). Sportivul de la Sf. Gheorghe preia însă curând conducerea cursei și nu o mai cedează până la sfârșit. In acel moment mulți se gândeau că vom avea cu siguranță o a II-a etapă câștigată de Tompa și o opțiune serioasă pentru titlul de Campion Național.

001 571A7026Manșa a II-a a fost însă o poveste diferită, una în care George Căbăl nu a lăsat nici o șansă concurenței și astfel acesta se impune în etapa a II-a națională grație ultimei manșe câștigate. Lider în clasamentul după primele două etape este însă în continuare Robert Krisztian Tompa cu 97 de puncte. Zoltan Ordog încheie ambele manșe de la Zărnești pe locul trei.

Corbu Albert si Corbu Vladimir (Top Cross TCS Otopeni), si-au împărțit și ei manșele câștigate la clasa Juniorilor Mari, câștig de cauză având în final Albert care se impune în manșa a II-a. Pe locul trei al podiumului urcă Matei Pustiu Paul de la clubul Jitsu Zarnesti.

Cucu Alexandru (Jitsu Zarnesti), câștigă ambele manșe și este urmat de podium de către Diaconu Radu (Lido Câmpina), și Mircescu Sasha (Top Cross TCS Otopeni).

0001 571A6714Amatori MX1 este o afacere internă a clubului Motor Tehnic Tg. Mures. Câștigătorul etapei este Baciu Alex. Pe locul doi urcă Simon Zsolt și pe trei Szakacs Szabolcs. Unul dintre cluburile nou afiliate la FRM, ACS ENDURANCH Iasi, dă câștigătorul clasei Amatori MX2 prin Cociu Nicolae. Incheie etapa pe locul doi Mocan Zakarias (ACS Blue Racing Team), iar pe ultima treaptă a podiumului salutăm o veche cunoștință din Campionatului Național de Hard Enduro, Sulea Cezar (Go Racing București).

Patru fete s-au duelat în această etapă, cea mai bună fiind din nou Cojanu Aida (ACS Blue Racing Team). Podiumul este completat de către Băncilă Ștefania (Top Cross TCS Otopeni), și Stan Iasmina (Flacăra Moreni). Cojanu Maya adună 36 de puncte în această etapă.

02 C43A4078La clasa cumulată a Veteranilor continuă lupta la vârf între liderii celor două clase în ciuda diferenței de vârstă. Cojanu Ionut (ACS Blue Racing Team), si Genis Vitaliy (Jitsu Zarnesti) au avut cei mai buni timpi pe tur aproape identici în ambele manșe, cei doi sportivi dominând la fel de autoritar clasele Veterani 1 și 2. Giurgiuveanu Lucian (Juvenes Tg. Mures), merge fara greseala si reuseste să se impună în fața lui Lupu Valentin (Jitsu Zărnești). La clasa Veterani 2 urcă pe locul doi Fazakas Zoltan (CSA Steaua București), iar pe trei Vișoiu Marcel (Lido Câmpina).

Podiumul clasei MX65 are un singur pilot român pe podium. Iliev Georgi (Italia), câștigă ambele manșe și este urmat pe podium de Susanu Bălășoiu (Top Cross TCS Otopeni). Pe trei urcă pilotul sârb Kolnookov Victor.

001 C43A4028Dumitru Sami (Top Cross TCS Otopeni), are după primele două etape maxim de puncte posibile, 100. Senchea David (Jitsu Zărnești), dovedește acomodare rapidă cu motocicleta de 85cc și urcă pe locul doi. Kolnookov Ana (Serbia), urcă pe locul trei și se anunță un concurent de temut pe termen lung atât pentru băieți cât mai ales pentru o clasă a Fetelor.

La clasa MX125 2T se impune în manșa a II-a Banu Mihnea (Top Cross TCS Otopeni), și astfel câștigă etapa în fața moldoveanului Vulpe Gheorghe. Locul trei merge la Baltaga Daniel (Jitsu Zarnesti).

03 C43A3144Clasa MX2 avem următorul podium: Novoidarschii Nichita (Jitsu Zărnești), Eross Koppany și Popovici Marius, amândoi de la Top Cross TCS Otopeni.

Rezultate CNIR MX Et2 Zarnesti 14.04.2024 – 65cc, 85cc, MX1, MX2, 125 2T

Rezultate CNIR MX Et2 Zarnesti 13.04.2024 – 50cc, Amatori, Veterani, Fete

Ne revedem pe circuitul din Zărnești între 8 și 9 iunie 2024 pentru semifinala claselor MX65 & MX85 din Campionatul European de Motocros.

Clasament CNIR MX 2024 dupa 2 etape