Cronica Campionatului Regional de Endurocross Est 2021 – Finala Zarnesti 07.11.21

C43A1374Duminica, s-a disputat la Zarnesti finala Campionatului Regional de Endurocross al Zonei de Est. Clubul Jitsu a fost organizatorul acestei finale care a avut loc pe 7 noiembrie 2021. Secretariatul general, startul si sosirea au fost amenajate pe circuitul de Motocros de la Brebina (Breghina), iar traseul a fost unul nou, care a străbătut localitatea Poiana Mărului.

Disciplina Endurocross este în ultimii ani într-o continuă creștere, zona de Est fiind cea mai activă în Campionatele Regionale ale României (cu patru etape în 2021)

C43A1273Prima etapă a acestei regiuni a fost la Comănești și a fost organizată de clubul X-Cape Bacău. Cea de II-a etapă, cea de la Odobești, a inaugurat un traseu unic al viilor (clubul ACS Odobești). Etapa a III-a a avut la rândul ei o mare doză de unicitate, concursul fiind organizat pentru prima dată în zona Dobrogea, în cea mai mare carieră de calcar din România. Etapa finală s-a desfășurat pe 7 noiembrie 2021 la Zărnești și a adus ca element de noutate o inițiativă a lui Tele (Jitsu Zărnești). Acesta a propus un traseu și o clasă separată, cu un podium propriu, debutanților, adică celor care ajung pentru prima dată la un concurs de Endurocross. Vremea a fost neașteptat de bună pentru această perioadă a anului în spectculoasa zonă montană brașoveană. Din păcate, în urma unui incident petrecut în prima tura, manșele claselor cu patru roți nu s-au mai putut desfășura.

C43A1370Câștigător al Cupei Regionale de Endurocross a Zonei de Est la clasa PRO este Paul Bulai de la clubul Master Bike Cluj. Singurul care îl mai putea bate, Marian Căciulă, încheie pe locul patru la Zărnești și astfel va ocupa locul doi în clasamentul general regional la o diferență de doar cinci punte.

Cel mai bun Veteran la Zărnești este Gheorghe Orzan (Jitsu Zărnești), dar în lupta pentru cupă regională, Șchiopu Lucian (Master Bike Cluj), pornea cu șanse reale de victorie la Zărnești. În final, cupa merge la Iamandeiu Dorin Remus (Lido Câmpina), care adună suficiente puncte pentru a câștiga chiar și fără a fi prezent la etapa finală.

Copaci Adrian Georgian (Enduro Buzău), se impune în clasamentul general al clasei Expert. Etapa de la Zărnești este câștigată de Dudaș Sebastian (Jitsu Zărnești).

Cupa Regiunii de Est a clasei Hobby merge la Minculescu Cosmin Ionuț de la ACS Odobești, la Zărnești impunându-se Hămbășan Vlad Casian de la clubul Black Ryders Sibiu.

IMG_6573Ultima etapă a adus din partea organizatorilor de la clubul Jitsu Zărnești premii pentru toți sportivii, dar și o nouă clasă. Pentru că au venit la start foarte mulți motocicliști care au concurat pentru prima dată la disciplina Endurocross, aceștia au avut un traseu și o clasă separată, clasa Debutanților. Spre surpriza tuturor, la această clasă s-a impus cel mai tânăr sportiv, acesta fiind chiar și pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mai scund decât sportivii de pe locurile doi și trei. Eross Szoke Mark de la clubul Sugas Sfantu Gheorghe este Vicecampion național de Motocros (clasa 65cc), și a venit pentru prima dată la o competiție de Endurocross unde reușește să fie nu doar cel mai tânăr sportiv ci și cel mai bun Debutant. Felicitări!

IMG_6589 atv negru 18 01 1801 1001 001Cupa clasei ATV Pro din Campionatul Regional de Endurocross al Zonei de Este merge în acest an la Vlad Vasile de la clubul ACS Odobești. La Hobby se impune coechipierul său Leonescu Dorin.

Tudor Alexandru Mădălin (ACS Odobești), se impune la clasa Quad PRO, iar Chiciu Adrian Cătălin la Hobby.

Clasamentul General Final al Campionatului Regional de Endurocross al Zonei de Est 2021 poate fi consultat aici.

Rezultatele CR Est Endurocross Et. IV – Zarnesti, pot fi consultate aici.