Cronica Hard Enduro Piatra Craiului – CNIR Et.III & FIM Europe Hard Enduro Cup – Zarnesti, BV 28-30.06.2024

0001 C43A8127Zarnestiul a gazduit la finalul saptamanii trecute etapa finala a FIM Europe Hard Enduro Cup 2024, etapă disputată în paralel cu Campionatul Național de Hard Enduro al României (etapa III). Clubul Motokron Racing Team a organizat impecabil acest eveniment care a adus la start peste 140 de sportivi din România și din Europa.

Au concurat clasele: Pro, Expert, Veterani, Fete si Hobby.

După o pauză de 7 ani, FIM Europe Hard Enduro Cup a revenit în 2024 cu trei etape. Hard Enduro Piatra Craiului a preluat sarcina organizării etapei finale, cea mai grea dintre toate și cea care decide Campionul Europei. Acesta a fost și motivul pentru care vechea noastră cunoștință, 001 C43A7039bulgarul Teodor Kabakchiev, a decis să ia startul în acest concurs, pentru prima dată însă la un concurs românesc din postura de pilot de uzina Sherco si numarul 4 mondial. Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj), era ultimul câștigător al FIM Europe Hard Enduro Cup în 2017 și astfel aveam toate premisele unui concurs în care sunt puse la bătaie cu mult mai mult decât orgoliile și punctele din Campionatul Național.

02 C43A7031Teodor a început bine concursul, câștigând cu un avans de peste 30 de secunde Prologul care s-a desfășurat vineri 28 Iunie 2024 în zona Bursa Fierului din Zărnești. Publicul numeros și bun cunoscător al fenomenului Hard Enduro a avut prilejul să îl vadă pentru prima dată la clasa PRO pe Marius Achim Popovici (Top Cross TCS Otopeni), acesta concurând inclusiv cu licență FIM Europe și reușind să obțină un meritat loc 4 european în această ultimă etapă. Organizatorii, cu sprijinul unui mare număr de sponsori pe care au reușit să îi coopteze, au premiat inclusiv câștigătorii Prologului, premierea făcându-se în fața unui foc de tabără în decorul feeric al Popasului Craiului din zona Plaiul Foii.

04 C43A7676Ziua de sâmbătă a fost o poveste cu totul diferită, Norbi preluând rapid conducerea cursei și reușind să pună între el și bulgar aproape trei minute. Din acest moment presiunea a trecut pe umerii bulgarului, acesta începând agresiv ultima zi de concurs. Teodor conducea cu câteva secunde cursa când s-a ajuns la prima buclă dificilă a clasei PRO și cu aproape un minut în zona cascadei. Bulgarul întâmpină însă probleme tehnice, încearcă să le remedieze rapid, dar fără succes și se vede astfel nevoit să se mulțumească cu locul doi. Jozsa Norbert Levente preia conducerea și câștigă etapa a III-a națională și titlul de campion al FIM Europe Hard Enduro Cup 2024. 001 C43A6171Felicitări! Spaniolul Canabal Ivan De La Fuente, care conducea în clasamentul FIM Europe înainte de această ultimă etapă se mulțumește cu locul trei în clasamentul general după ce s-a văzut nevoit să abandoneze la Zărnești. Concursul românesc s-a dovedit a fi cu mult mai dificil decât etapele anterioare din Spania și Portugalia. Podiumul etapei finale europene a fost completat de către Varga Zsolt (Go Racing București). Podiumul național al clasei PRO are pe locul trei un alt pilot de la clubul Master Bike Cluj, Raul Pătrău.

001 571A7568Sportivul polonez TROSZOK Rafael Krzysztof care concurează pentru clubul Extrem Motors Orăștie câștigă locul 1 la clasa Veterani. Locul doi este ocupat de către Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), iar pe trei urcă Orzan Gheorghe (Motokron Racing Team). Șase fete au luat startul la clasa dedicată, toate sportive ale clubului Master Bike Cluj. Câștigă Maria Grigoraș, urmată de către Ioniță Mihaela și Sălăjan Andra Maria.

Ott Kornel Jr (Go Racing București), face o nouă cursă excelentă la clasa Expert, acesta fiind urmat pe podium de către Dumitru Ioan (Greu Enduro Holbav), și Chelcea Mădălin (Master Bike Cluj).

01 571A7228La clasa Hobby podiumul a fost următorul: Sulică Lucian (Motokron Racing Team), Gherman Leonardo Coradi (Master Bike Cluj), și Radutoiu Raducu (Motokron Racing Team).

FIM Europe Hard Enduro Cup

Rezultate Finale Hard Enduro Piatra Craiului – CNIR Hard Enduro Et.III – Zarnesti 28-30.06.2024

Clasament CNIR Hard Enduro 2024 dupa primele 3 etape