Cronica CNIR MX 2024 Etapa 1 – Oltenia Racing Park 29-31.03.2024 – Voineasa (Olt)

00001 C43A6392Campionatul National de Motocros 2024 a inceput cu cea mai grea etapa. Nisipul de la Oltenia Racing Park a scos tot ce a fost mai bun din sportivi si din motociclete, fiind puse la grea incercare tehnica si (mai mult ca la alte etape), condiția fizică. Concursul a fost organizat de către clubul Top Cross TCS Racing Park impreuna cu Oltenia Racing Kids între 29 și 31 martie 2024.

Au concurat clasele:

30 Martie: - 50 Jun Mari, Mici; Amatori MX1, MX2; Veterani 1, 2; Fete.

31 Martie: - 65cc; 85cc; MX2; MX125 2T; MX1.

0001 571A7619La finalul primei etape putem spune fără să greșim că vom avea parte de un sezon competițional deosebit de disputat. Din acest punct de vedere este suficient să observăm că la clasa regină, MX1, lupta pentru titlu pare că se va duce după mulți mulți ani între trei protagoniști. Campionul en-titre, George Căbăl (Jitsu Zărnești), urcă pe o treaptă a podiumului pe care puțini oameni l-au văzut vreodată, treapta a III-a. Se impune în acest duel al condiției fizice Krisztian Tompa (Sugas Sf. Gheorghe), după două manșe atât de solicitante încât acesta nu a mai avut puterea să se bucure la trecerea liniei de finis. Surpriza vine din partea lui Zoltan Ordog (Top Cross TCS Otopeni), acesta reușind două locuri doi și o prestație care îl va motiva cu siguranță pe George Căbăl să dea tot ce are mai bun în etapa a II-a de la Zărnești.

0001 571A6303Podiumurile claselor MX2 și MX125 2T au fost monopolizate de către sportivii clubului Top Cross TCS Otopeni. Eross Koppany și Banu Mihnea Andrei au dominat aceste două clase, dar vor urma etape în care aceștia trebuie să confirme în fața coechipierilor Rusu Victor și Hăbeanu Denis Stefan (la MX2), respectiv Paraschiv Horia și Paraschiv Victor (la MX125 2T).

0001 571A7676Doi sportivi din Serbia au pus probleme serioase piloților români la clasele MX65 și MX85. KOLNOOKOV Viktor se impune la clasa MX65 în fața lui Toader Alecsei Matei și Susanu Bălășoiu Andrei (amândoi de la Top Cross TCS Otopeni), iar sora lui KOLNOOKOV Ana a luptat frumos cu băieții de la 85cc și a reușit un loc 4 în manșa a II-a. Clasa MX85 a fost dominată total de către Sami Dumitru (Top Cross TCS Otopeni), lupta din spatele lui fiind câștigată de către cei care au reușit să nu cadă sau să cadă cât mai puțin pe nisipul înșelător din Voineasa. Senchea David Andrei de la Jitsu Zărnești urcă pe locul doi, iar pe trei se clasează Marian Daniel care în acest an aleargă pentru ACS ENDURANCH IASI.

00001 C43A3099Cucu Alexandru (Jitsu Zărnești), se impune la clasa Juniorilor Mici în cele mai spectaculoase manșe de sâmbătă, manșe la finalul cărora părinții au muncit cot la cot cu piloții. Pe locul doi urcă câștigătorul primei manșe, Curticăpean Lorenzo Mihai de la Juvenes Tg. Mureș. Podiumul este completat de către Mircescu Sasha de la clubul Top Cross TCS Otopeni.

La clasa Juniorilor Mari s-au luptat la vârf doi piloți cu același nume de familie și de la același club, Top Cross TCS. Corbu Vladimir se impune în ambele manșe și este urmat pe podium de către Corbu Albert Nikolai. De la clubul Moto Extrem Lugoj, urcă pe locul trei Marin Luca Matei.

0001 C43A5755Familia Cojanu reușește tripla și continuă frumoasa lor poveste alături de clubul ACS Blue Racing Team. Cojanu Ionuț se impune la clasa Veterani 1, iar Aida și Maya urcă pe primele două locuri la clasa Fete. Podiumul clasei Fete este completat de către Băncilă Stefania (Top Cross TCS Otopeni). Pe locul doi la Veterani 1 urcă Socaci Eduard (Go Racing București), iar pe trei Lupu Valentin (Jitsu Zărnești).

01 C43A5771Clasa Veterani 2 este câștigată de legenda stelistă Genis Vitaliy (Goncharov), care concurează pentru clubul Jitsu Zărnești, acesta impresionând prin frumoasa sa prestație. Fostul mare campion a reușit un un best time cu peste 14 secunde pe tur în fața locului doi, Fazakas Zoltan (Steaua București), și 25 de secunde față de locul trei, Visoiu Marcel Romeo (Lido Câmpina).

Clasa Amatori MX1 a fost responsabilă cu spectacolul, ultimele trei ture al primei manșe fiind neindicate celor slabi de inimă. Baciu Alex Cristian reușește să obțină o frumoasă victorie în fața coechipierilor săi de la Motor Tehnic Tg. Mureș, Simon Zsolt și Szakacs Szabolcs.

001 C43A2190Cociu Nicolae (ACS ENDURANCH IASI), câștigă ambele manșe ale clasei Amatori Mx2 și este urmat pe podium de către Mocan Zakarias și Văcaru Robert Iulian.

Ne revedem în mai puțin de două săptămâni la Zărnești pentru etapa a II-a națională.

Rezultate CNIR MX Et. I – Bals, Olt – Sambata 30.03.2024

Rezultate CNIR MX Et. I – Bals, Olt – Duminica 31.03.2024