Cronica Congresului si a Ceremoniei de Premiere BMU – Sofia 12.01.2019

WhatsApp Image 2019-01-12 at 12.53.21La finalul saptamanii trecute a avut loc la Sofia Congresul European BMU si Ceremonia de Premiere a Campionilor Europeni BMU din sezonul competitional 2018.

Romania a fost singura natiune care a urcat pe podium la toate cele cinci intreceri pe natiuni: Extrem Enduro, Locul I, Moto Classic – Locul I, Viteza – Locul II, Motocros – Locul II si Supermoto – Locul III.

generalaLa Viteza, România si-a adjudecat trei clase din cinci, inclusiv clasa regina: Robert Muresan – Superbike, Ionel Pascota – Supersport si Vlad Neaga – F600. Ionel Pascota este in plus si Campionul Bulgariei la clasa Supersport; iar Robert Muresan este si el castigator al locului III in Campionatul Bulgariei de Viteza – clasa Superbike.

La Motocros, cea mai importanta clasa, MX1, a fost castigata de Valentin Adrian Raduta. Tot pe locul I la Motocros a urcat si Zoltan Ordog – care este WhatsApp Image 2019-01-14 at 12.27.35 (1)astfel Campion European BMU la  clasa MX65. Valentin Adrian Raduta este in plus si Campionul Bulgariei la Clasa MX1.

Laurentiu Ciurescu a fost desemnat Campionul Bulgariei la clasa Scutere, iar Adrian Rus castigator al locului III la clasa F1000 (Campionatul de Viteza al Bulgariei).

In cadrul Congresului au fost votate si stabilite regulamentele si calendarul competitional pentru sezonul European BMU 2019.

In urmatoarele zile vom publica pe site-ul Federatiei Române de Motociclism Calendarul Provizoriu 2019.