Cronica Finalei CNIR MX – Et.V – Ungheni, Mures 23-24.10.2021

IMG_5211Clubul Motor Tehnic Targu Mures a organizat finala Campionatului National al Romaniei 2021 la Motocros. Concursul s-a desfășurat pe circuitul Liviu Farcaș din Ungheni, Mureș, între 23 și 24 octombrie 2021.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori ; Veterani 1 si 2 si Fete.

Alături de peste 100 de sportivi din România și Republica Moldova ne-am bucurat de manșe frumoase în urma cărora am sărbătorit Campionii Naționali la Motocros din 2021.

IMG_4866Cei mai buni sportivi de motocros din România, Căbăl George (Jitsu Zărnești), și Robert Krisztian Tompa (CSA Steaua București), au confirmat încă o dată prin victorie titlurile de campioni naționali la cele mai importante clase: MX1, respectiv MX2.

Băncilă Ștefania (Top Cross TCS Otopeni), este Campioană Națională la clasa Fete, ultima manșă de la Ungheni fiind câștigată de vicecampioana națională, Stan Iasmina, sportivă la același club din județul Ilfov.

Cu maxim de puncte posibile, este și în acest an Campion Național la clasa Veteran 1, Cojanu Ionuț Marius de la clubul Juvenes Târgu Mureș.

La clasa MX2 Junior campionul național s-a decis în Finala de pe circuitul Liviu Farcaș. În final, cu victorie în ambele manșe, obține titlul de Campion Național Eross Koppany (Top Cross TCS Otopeni). La doar 14 puncte distanță de acesta urcă pe locul doi general coechipierul său Zoltan Ordog, acesta fiind la primul său an la această clasă și anunțând un viitor sezon competițional foarte disputat.

IMG_4819Stoeanovici Mihăiță de la clubul Smart Brașov este Campion Național la clasa Veteran 2, acesta impunându-se la limită și in Finala de langă Tărgu Mureș. Vicecampion Național la această clasă este organizatorul acestei ultime etape, Nagy Daniel.

La clasa Juniori Mici am avut la start un mare număr de sportivi nou veniți care au luat startul în această ultimă etapă națională. Se impune Iordache Ștefan (Jitsu Zărnești), în prima manșă și Zaharescu Sasha Nikolay (Top Cross TCS Otopeni), în cea de a II-a. Campion Național este însă Vasile Darian Andrei de la clubul CSM Flacăra Moreni.

La clasa 85cc am avut din păcate o accidentare. Banu Mihnea Andrei (Top Cross TCS Otopeni), lupta pentru titlul de Campion și avea deja un loc doi în prima manșă. Din păcate Andrei s-a accidentat în manșa a II-a și nu a mai putut continua. Punctele obținute de acesta până atunci au fost însă suficiente pentru titlul de Vicecampion Național la clasa 85cc. Campion Național al României la această clasă este coechipierul său, Chiujdea Ioan, cu 208 puncte.

IMG_4781Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni), ratează o singură manșă în tot sezonul competițional și este astfel Campion Național al României la clasa 65cc cu 23 de puncte avans în fața lui Szoke Eross Mark (Șugaș Sfântu Gheorghe).

Clasa 50cc Juniori Mari a avut un final de an cu doi sportivi care s-au luptat pentru titlu: Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timișoara), și Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni). Aceștia și-au împărțit victoriile în ultimele patru manșe, în final făcând diferența startul mai bun de sezon al lui Victor. Ioviță Dean Victor este astfel noul Campion Național al României la clasa Juniorilor Mari 50cc cu un total de 213 puncte.

Cociu Nicolae de la CSA Steaua București este câștigătorul Cupei FRM 2021 la clasa Amatori.

Clasament General – CNIR Motocros 2021 – Final

Vă reamintim că ultimul concurs de motocros al acestui sezon competițional va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Zărnești. Campionatul Național pe Echipe are programat aici concursul pe 30 și 31 octombrie 2021, în organizarea clubului Jitsu Zărnești.

Credit Foto: Pulugor Isaac Tomas